AKCIJA "HUMANO SRCE"

 
Krajem prošle godine, nakon katastrofalnih poplava koje su zadesile opštinu Obrenovac, pokrenuta je akcija „Humano srce“ namenjena pružanju pomoći predškolskim ustanovama u Obrenovcu. 
 
Svi vrtići u gradu Obrenovcu u poplavama su skoro potpuno uništeni, uključujući opremu, inventar, igračke za decu, kuhinjski pribor. Reč je o vrtićima "Ciciban", "Zeka", "Nevena", "Veseljko" i "Cvrčak". Ovo stvara velike probleme predškolskim ustanovama u njihovom funkcionisanju. 
 
Zato je pokrenuta akcija „Humano srce“ kako bi se pomoglo da javnost obrati pažnju na ovaj problem i da zajedno učinimo napor da pomognemo ugroženim vrtićima.
 
Naši prijatelji iz šahovskog kluba "DELFIN" - Beograd odlučili su da pomognu na poseban način. Pokretanjem akcije prikupljanja sredstava za nabavku šahovskih bojanki, koje će biti poklonjene poplavljenim vrtićima. Pored humane, akcije ima i jednu edukativnu dimenziju. U tom smislu, potrebna je pomoć društveno odgovornih kompanija i pojedinaca. 
 
Od svog osnivanja, „Net Magazin“ sarađuje sa društveno odgovornim kompanijama, opštinama i institucijama na humanim projektima, pa smo rešili da podržimo i ovu akciju, tako što smo se prihvatili uloge medijskog pokrovitelja. Između ostalog, u avgustu ove godine prikupili smo sredstva za poplavljena područja, uz podršku Ministarstva omladine i sporta. 
 
 
 
Zajedno smo jači. Pomognimo našoj zajednici. Budimo humani, izgradimo srećnije okruženje!
 
 
  Vrtić "Ciciban" u Obrenovcu nakon katastrofalnih poplava:
 ciciban 8 ciciban poplava
ciciban poplava1 ciciban poplava3
---------------------------------------------------------
Radost za mališane 
 
Posle "Eurobanke", koja se prva pridružila akciji „Humano srce“, ovu lepu i korisnu akciju podržale su još četiri društveno odgovorne kompanije. Zahvaljujući firmi  „Media House“ obezbeđena je donacija za nabavku šahovskih bojanki za vrtić „Ciciban“ iz Obrenovca, a predstavnici organizatora akcije svečano su uručili bojanke ovom vrtiću uoči Nove godine, 24. decembra 2014. 
 
Ciciban
Upravnica vrtića "Ciciban" Vesna Ašković prima bojanke, donaciju firme "Media House"


Istoga dana, i vrtić „Zeka“, koji je takođe pretrpeo štetu u poplavama, primio je donaciju šahovskih bojanki, a humani donatori ovom obrenovačkom vrtiću bile su kompanije „Aniteks“ iz Bosilegrada i "mBrainTrain" iz Beograda. 
Zeka
Vrtić "Zeka" dobio je šahovske bojanke, kao donaciju kompanija "Aniteks" i "mBrainTrain"
 
Na dan 5. marta 2015. i vrtić "Nevena" dobio je šahovske bojanke. Predstavnici organizatora akcije uručili su knjige upravnici spomenutog vrtića Jeleni Rašković, kao dar društveno odgovorne kompanije "Ušće Shopping Center". Pre svečanog uručenja, održana je prezentacija šaha za decu, na kojoj je mališanima pročitana prelepa "Šahovska bajka". 
 
VRTIC NEVENA
Uručenje "Šahovskih bojanki" vrtiću "Nevena" iz Obrenovca
 
Svečano uručenje bojanki naišlo je na dobar prijem u spomenutim vrtićima čiji su se predstavnici, u razgovoru sa organizatorom humane akcije, zahvalili društveno odgovornim kompanijama na donaciji. Podvučeno je da će šahovske bojanke dobro doći vrtićima koji kubure sa potrepštinama za svakodnevne aktivnosti sa decom predškolskog uzrasta, a takođe je istaknuta i korist koju šah ima za pedagoški razvoj dece i omladine. Mališani su pozitivno reagovali na mali šahovski kviz koji su im upriličili organizatori akcije, i nadamo se da je ovo samo početak jedne šahovske edukacije, kojoj je cilj da se uspostavi masovnost. I da se deca predškolskog uzrasta upoznaju sa čarima "kraljevske igre" da bi se iduće jeseni, kada krenu u osnovni sistem obrazovanja, uključili u šahovske sekcije koje postoje po osnovnim školama i počeli da igraju ozbiljan, takmičarski šah. 
 
Dečji šahovski klub „Delfin“ iz Beograda i „Net Magazin“ zahvaljuju se kompanijama „Media House“, „Aniteks“,  „mBrainTrain“ i "Ušće Shopping Center" na njihovim donacijama, sa željom da i ubuduće uspešno sarađujemo prepoznajući potrebe naše društvene zajednice. Pozivamo i ostale društveno odgovorne kompanije da se uključe u našu akciju "Humano srce" time što bi nam pomogle da obezbedimo bojanke i za vrtiće koje ih nisu dobile, a reč je o vrtićima "Cvrčak" i "Veseljko".
 
(05.03.2015)