INDIREKTNO

 
Piše: Aleks Martin
 
Albatrosi
 
Da je Balkan bure baruta, to odavno znamo. Velike sile uvek su ovde mešetarile, trudivši se da zavade narode koji žive na ovim prostorima. Istini za volju, posao im i nije bio težak, jer su antagonizmi u našem regionu toliko veliki, da ih je samo malo potrebno podgrejati, pa da se raspiri požar.
 
Mnogi osvajači i neprijatelji balkanskih naroda igrali su na kartu: „Zavadi, pa vladaj“. Najpre Turci Osmanlije, zatim Hitlerova Nemačka. Najzad, Sjedinjene Američke Države koje su izvršile agresiju na Srbiju, otrgli od naše zemlje deo njene teritorije i proglasili „nezavisnu državu Kosovo“. 
 
E, sada to Kosovo, koje niti je država niti je po bilo čemu nezavisna, pravi glavobolje Evropi, a pre svega Srbiji od koje je otrgnuto. Razume se, to Americi odgovara!
 
Evropa ne zna šta bi sa otetom srpskom pokrajinom, a iskreno, ne znaju ni Albanci, najbrojniji narod na Kosovu. Ne znaju, jer su problemi koji postoje na Kosovu i Metohiji toliko veliki, a socijalna kriza tako duboka, da nema nikoga ko bi to mogao rešiti. Albanci su tradicionalno ratnički narod, koji nije baš mnogo navikao da radi, pogotovo da radi pošteno, pa su sada u situaciji da biraju između svoje vlasti, koju čine uglavnom krimosi, i opozicije, koju takođe čine uglavnom krimosi. Baš čarobna perspektiva!
 
A da bi vladali, i radili ono što rade, albanski političari s Kosova, ali i susedne Albanije, huškaju Albance na – Srbe. Narod k`o narod, prima se na nacionalističke fazone, jer zaboga, neko mora da bude krivac za bedu i nemaštinu, a kud ćeš zgodnijeg krivca od dežurnog krivca - Srba!?
 
167
 
Amerikanci su bomardovanjem Kosova kontaminirali tu teritoriju osiromašenim uranijumom, što je dovelo do velikog porasta malignih oboljenja među albanskom populacijom. Sada te albanske bolesnike leči država Srbija, a Vašington se po običaju pravi slep.
 
Nedavno smo bili svedoci nečuvene provokacije sa dronom koji je nosio zastavu imaginarne „Velike Albanije“, i to usred Beograda. To nije slučajno. Kao što nije slučajno ni što baš sada albatrosi masovno pale preko Srbije ilegalno u Mađarsku, odnosno u Evropsku Uniju. Neki begaju , a neki bi, bogami, da im Srbija pomogne i posluži im kao tranzitna stanica na putu do „boljeg života“.
 
Ministar policije Srbije danas je objavio da 60.000 Albanaca moli za državljanstvo Srbije! Naši vlastordšci biće na teškom izboru – ili da dodele pasoš Srbije neprijateljima našeg naroda pa da rasparčaju ovo malo što je od Srbije ostalo, ili da ih Zapad (čitaj: Amerika) ponovo optuži za nečovečno i nehumano postupanje sa ljudima u nevolji, za diskriminaciju, nepoštovanje ljudskih i građanskih prava i tako dalje. Najzad, nismo li mi ti koji uporno tvrde da je Kosovo Srbija, pa ako je tako zašto onda Kosovarima, koji žive u Srbiji, ne dati pravo koje imaju ostali građani Srbije?
 
Albatrosi bi, često, da uživaju prava kao i ostali građani Srbije, ali ne i da dele obaveze koje imaju svi građani Srbije prema državi Srbiji. Oni bi pasoš Srbije, ali neće da poštuju državu Srbiju. Oni bi da realizuju san o Velikoj Albaniji i da, pošto veruju da su Kosovo pridobili zauvek, sada tom Kosovu pripoje i Preševo, Bujanovac, Medveđu... Da etnički očiste i te krajeve Srbije. Da pokupuju stanove, placeve i zemlju po našoj državi parama koje smrde po heroinu. Da raspire rat na jugu Srbije. A pored svega, oni bi da Evropska Unija Srbiji opet uvede vize, kako bi se zaštitila od navale azilanata koji dolaze s Kosova. 
 
To bi, dakle, albatrosi, odnosno njihovi lideri. Ili bi to, možda – Amerika?
 
Nije loša priča za Vašington. Zašto ne raspiriti novo ratno žarište u Evropi, oslabiti (i zavaditi) EU i Rusiju i stvoriti još jedno tržište za prodaju oružja? Sjedinjene Države Amerike su, uostalom, poznate po svojim piromanskim aktivnostima, najpre zapale požar, a onda ga gase - benzinom.
 
Raspiri li Amerika novi rat na Balkanu, to će biti početak njenog kraja. Sad, što će Srbi i Šiptari biti kolateralna šteta, koga to brine? Mi Balkanci smo ionako poludivlja plemena navikla da se tamane...
 
(06.02.2015)