INDIREKTNO
Piše: Aleks Martin
 
Bolji život – s firmom "Krstić"
 
 
Bolji život, izgleda, postoji samo u serijama koje reprizira Tijanićeva televizija. U stvarnosti – moralni i materijalni sunovrat, bez nade da će u dogledno vreme da bude drugačije. Ali, ako je verovati ministru finansija Srbije Lazaru Krstiću, živećemo bolje već 2015. godine!?
 
-Tada će se pokazati rezultati ekonomskih mera koje je preduzela Vlada Srbije – reče Krle, gostujući na javnom medijskom servisu. 
 
Ovoj izjavi ministra prethodilo je pitanje novinarke RTS-a, koje je glasilo KADA ĆEMO, KONAČNO, POČETI DA ŽIVIMO BOLJE?
 
Šarmantna pripadnica sedme sile pitala je Krstića, u stvari, ono što bi ga svaki prosečan građanin Srbije pitao i voleo da čuje. Građani su nestrpljivi, hoće da imaju standard – sad ili odmah!
 
Praznim pričama više ni guslari ne veruju. Da zaista želimo da živimo drugačije, mi bismo se kao narod za to već odavno izborili. Zasukali bi rukave i radili, zbacili političare koji nas kradu, štedeli, poštovali državnu imovinu... Ali ništa od toga nismo uradili, samo smo PRIČALI da hoćemo, i da zaslužujemo, bolji život i standard.
Krstic
 
Lazar Krstić nije zlatna ribica koja ispunjava želje. On je mlad, on je pametan, on je entuzijasta, još mu vlast nije udarila u glavu, još ga nije iskvarila politika i ljudi koji ga okružuju. On ima najbolje namere, ali to nije dovoljno da bi se ovde nešto promenilo. Ne jedan, nego sto jedan Krstić ne može da nas izvuče iz blata, ako mi sami to ne uradimo, ako Krstiću ne pomognemo, ili da mu bar ne odmažemo u njegovim nastojanjima da uradi nešto korisno za propalu srpsku ekonomiju.
 
Živećemo bolje ne onda kada to odluči Krstić, već onda kada počnemo više da radimo a manje da krademo, kad počnemo da proizvodimo i izvozimo, kada krenemo da stvaramo dohodak, a ne samo da ga trošimo, kada budemo učili i usavršavali se, kada odlučimo da poštujemo Božije zapovesti, kada počnemo da cenimo jedni druge, kada budemo imali nacionalnu i patriotsku svest, kada među nama bude sloge, tolerancije, empatije, kad izbacimo štetočine iz naših redova, kada počnemo da cenimo prave vrednosti, kad vratimo čast, dostojanstvo i moral, kad promenimo mentalitet i navike, kada svako od nas počisti ispred svog dvorišta... 
 
Ko je rekao – NIKAD ?!
 
(17.10.2013)