INDIREKTNO

Piše: Aleks Martin

Bure  baruta

Na Balkanu ništa novo... Ratničke trube sviraju, političari marionete iz banana država pale narodne mase po diktatima iz Londona i Vašingtona, sve u cilju da se održi napetost, tenzija i, po potrebi globalista, povremeno potpiri nekakav sukob na kome bi Soroš i družina profitirali.

Bili smo, jesmo i bićemo – bure baruta!

Ratnim profiterima, dobrovoljnim davaocima tuđe krvi nikada nije dosta leševa i nikada im dovoljno nije para zarađenih na tuđoj bedi i nesreći.

Drugačije oni ne znaju i ne žele da znaju.

Može im se, a dokle – videćemo. Ako preživimo...

Svake jeseni ponavlja se jedna te ista priča. Zapad počinje hajku protiv srpskog naroda jer, po njima, još nismo dovoljno slabi, izdrobljeni i mali, još predstavljamo pretnju njihovim interesima.

Najbolje da uopšte i ne postojimo, a kako stvari stoje ako se ovako nastavi nije isključeno ni da potpuno nestanemo. Niti imamo svesti, niti snage da (im) se sami odupremo, a saveznike tražimo na pogrešnoj strani sveta, baš tamo odakle i duvaju opasni vetrovi.

Nismo hteli u Evropsku uniju krajem osamdesetih kad su nas zvali, a hrlimo sada kada nas tamo neće i kada se Unija raspada!?

Naši političari nisu dorasli istorijskom trenutku koje nameće ozbilje odluke. Nisu dorasli svi, izuzev jednog.

Taj jedan (ali vredan!) zove se – Milorad Dodik.

Čovek ne zarezuje Zapad za suvu šljivu, prkosi dušmanima i čuva Republiku Srpsku kao zenicu oka. Referendum koji je raspisao, uprkos negodovanju Zapada, predstavlja pravi dokaz njegove nacionalne i patriotske svesti.

Odmah da se razumemo, i Dodik nije bez mana. Kolaju priče o njegovom sumnjivom nacionalnom poreklu, o navodnom nezakonitom bogatstvu koje je stekao... Možda u ovome i ima nekakve istine, ali dotičnom niko ne može osporiti da srpski (na)rod sa one strane Drine vodi u pravom smeru.

U smeru suprotnom od onoga kome teži premijer Srbije.

U smeru suprotnom od onoga kome teže London i Vašington.

U smeru suprotnom od onoga kome teže neprijatelji Srba.

Imajući u vidu karakter zapadnih moćnika, ne treba sumnjati da će nam se oni za referendum koji je organizovao Milorad Dodik dobro osvetiti. Prvi potezi u tom pravcu već su povučeni – Hašim Tači i Nenad Čanak, američki pioni, najavljuju referendume za pripajanje Kosova Albaniji, odnosno za otcepljenje Vojvodine od Srbije. Maske polako padaju, a iza demagoških i umilnih reči koje Amerika upućuje zvaničnoj Srbiji ukazuje se krvavo lice lešinara Novog Svetskog Poretka.

I to nije sve. Amerika nastoji da blokira eventualni izbor Vuka Jeremića za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, navodno zato što ovaj ne prihvata stav da je Kosovo nezavisna država. Svako ko nije otvoreni izdajnik Srbije, taj je za Zapad sumnjiv i potencijalni rusofil!

Pitanje je vremena kada će Amerika da propadne. Ovom veštačkom državnom tvorevinom ustanovljenom na genocidu preti građanski rat, jer ulicama prljavih gradova gospodare bande Afro i Latinoamerikanaca. O tome zapadni mediji ćute, ali je istina kao voda – uvek će naći pukotinu.

Istina o Engleskoj i Americi, kao i onome što te države čine slobodoljubivim narodima sveta polako prodire, ne samo u svest onih koji su ponižavani, ubijani i pljačkani, nego i kod samih Engleza i Amerikanaca, ma koliko da su neobrazovani i ograničeni.

Nije daleko dan kada će se zaista stvoriti Novi Svetski Poredak, ali – drugačiji od onoga kojeg sanjaju u Londonu i Vašingtonu!

(29.09.2016)