INDIREKTNO

Piše: Aleks Martin

Crnokošuljaši

Početak nove godine obeležilo je divljanje po ulicama Beograda. Takozvani navijači počeli su da se prikazuju kao zaštitici srpskih interesa u Crnoj Gori i branioci imovine Srpske pravoslavne crkve u toj državi. Računajući valjda na to da se ne sećamo šta je bilo sa Srbima u onim delovima nekadašnje Jugoslavije u kojima su se kao zaštitnici srpstva pojavljivali njima slični, huligani sa navijačkim obeležjima marširaju kao nekada crnokošuljaši Benita Musolinija, sejući zebnju i strah kod obespravljenih, poniženih i opljačkanih građana Srbije.

 

Sve ukazuje na to da ovde u stvari nisu u pitanju navijači, već huligani plaćeni od strane nekih državnih službi, parama poreskih obveznika, da bi izazivali nerede, sejali konfuziju i strah i skretali pažnju javnosti sa afera koje potresaju naše društvo a u koje su upleteni pripadnici vlasti, na neke druge teme.

tempirane

Navijači navijaju i njih zanima samo sport. Ali huligani koje neko aktivira daljinskim upravljačem, izazivaju planski smišljene nerede, neke performanse koji sa sportom nemaju veze, mešaju se i u politiku... S razlogom se može posumnjati da takvi obavljaju prljave i kriminalne poslove za potrebe onih koji ih plaćaju, a koji bi mogli biti bliski vladajućim političkim strukturama.

Razume se, i crnogorske vlasti imaju ovakve “navijače” koji im u stvari služe kao neka vrsta paravojnih formacija. Teško je oteti se utisku da je politički sukob između Beograda i Podgorice fingiran, jer je on u ovom trenutku potreban kako vlastima u Srbiji, tako i vlastima u Crnoj Gori. Ozbiljnijih nesuglasica između dva nedemokratska režima zapravo nema, jer oba u suštini sprovode politiku globalista koja je štetna interesima naroda.

Postoji, međutim, opasnost da se sukobi, za koje mislim da su režirani otrgnu kontroli, a ako se to dogodi najviše će stradati običan narod. Zato nijedan građanin Srbije i Crne Gore ne treba da naseda na provokacije, na pisanje štampe i medijske manipulacije, kao i na saopštenja Crkve, već treba da uključi mozak i veruje zdravom razumu.

Nedemokratski režimi se hrane strahom građana i njima su, da bi se održali na vlasti, permanentno potrebni neki sukobi. Takvi režimi raspiruju međunacionalnu i međuversku mržnju i netoleranciju, jer oni na mržnji i sukobima i profitiraju

(03.01. 2020)