INDIREKTNO

Piše: Aleks Martin

Drogosrbijanci

Termin „drugosrbijanci“ odavno je ušao u upotrebu. On označava ljude koji se stide srpskog porekla i koji bi i G pojeli, ako je proizvedeno na Zapadu.

Za razliku od  seljačina prvosrbijanaca, koji se kunu u Rusiju, malograđani drugosrbijanci okreću se Vašingtonu, koji je njihova Meka.

Nijedni ni drugi nisu dobri za Srbiju. To su, zapravo, dve strane jedne medalje. I ne slute koliko su zapravo slični, ali to nikada ne bi priznali.

Detaljno anazliziranje njihovih karaktera prevazilazi okvire ovog komentara i smatramo da bi bilo gubljenje vremena ako bismo opširnije pisali o tome.

Dovoljno je podsetiti se ove tabele:

http://www.netmagazin.rs/index.php/kolumna/prvosrbijanac-vs-drugosrbijanac

Polit

Šta DROGOSRBIJANCI nude Srbiji u ovom vremenu vanrednog stanja?

Ništa drugo, do pomamne napade na predsednika Srbije koji predstavlja legalno izabranu ličnost sa ovlašćenjima da preduzima sve mere za koje proceni da su potrebne, kako u ratu tako i u miru.

Drogosrbijanci ne žele mir.

Oni priželjkuju haos, u kome bi možda stekli priliku da nešto ušićare.

Pokreće ih samo bolesna mržnja prema predsedniku, izazvana ličnim kompleksima. Ne mogu očima da gledaju predsednika Srbije, iz prostog razloga što mu zavide jer oni nisu na njegovom mestu.

Gore od želje da se domognu vlasti i narodne kase, kako bi pokušali da ugase svoje komplekse i potkrpe svoje duhovno siromaštvo.

Da se razumemo – aktuelni predsednik Srbije mnogo je grešio u svojim političkim potezima. On je loš izbor za Srbiju i sa njim se nećemo usrećiti.          

Ali, sada u zemlji vlada vanredno stanje i političke razmirice moramo ostaviti po strani!

Svi bi trebalo da smo disciplinovani i odgovorni pa, ako već ne možemo ili nećemo da pomognemo, ne valja ni da odmažemo. A upravo to, odmaganje, ono je čime se odlikuju drogosrbijanci.

Što gore po Srbiju to bolje po njih - tako razmišljaju ljudi bez časti.

Takozvani “slobodni i nezavisni” mediji gotovo da se i ne bave ničim drugim, nego neumesnim napadima na predsednika.

Seju paniku i dezinformacije. Ističu se spletkarenjem, umesto da objektivno informišu javnost i osvešćuju javno mnenje.

Jedna poznata “spisateljica” iz klana drogosrbijanaca, nedavno je ponosno objavila da je zaražena od virusa korona.

Onda smo na tim “slobodnim i nezavisnim” medijima imali prililku gotovo svakodnevno da čitamo i da slušamo baljezganja o njenim bolničkim danima, sve dok najzad nije rastrubila da je izlečena.

Možda su njena pluća izlečena od korone, ali mozak je - neizlečiv.

Sa žaljenjem moramo konstatovati da u Srbiji gotovo ne postoji normalan i objektivan medij. Imamo samo dva tabora – jedan kojim rukovode prvosrbijanci, i drugi kojim upravljaju drogosrbijanci.

Oba tabora su jednostrana i preteruju, oba su ostrašćena pa šire mržnju i dezinformacije.

Proći će i ovo vanredno stanje, ali naše sujete – nikada!

(13.04.2020)