INDIREKTNO

 
Piše: Aleks Martin
 
Dvostruki  aršini
 
Kako je krenulo, uskoro će Srbi biti okrivljeni i za globalno zagrevanje planete. Pojedine zapadne sile baš su uporne u nastojanjima da nas satanizuju i označe kao neko varvarsko pleme koje treba staviti van zakona. Otvorena je letnja sezona lova na pravoslavce!
 
Uoči dvadestogodišnjice događaja u Srebrenici, Velika Britanija – nekada imperija, a danas kukavna pudlica koja šeni pod nogama gospodara sa Vol Strita – na sve načine pokušava da u Savetu bezbednosti UN proturi antisrpsku rezoluciju. Pod maskom navodne humanosti, a faktički zato da bi potpirio nove sukobe na Balkanu, London vodi jednu podlu i perfidnu igru. Britanci ne spominju srpske žrtve  kao da ne postoje, one nisu bitne jer Srbi su za njih niža rasa koju treba istrebiti.
 
Motivi ovakve najnovije antisrpske histerije nije teško dokučiti. Za London i Vašington, Srbi su remetilački faktor, potencijalni saveznici Rusa kojih se boje kao đavo krsta. Posebno im je trn u oku Republika Srpska, ponosna država čiji su se sinovi junački borili i izborili za svoju nezavisnost, čuvajući tekovine hrišćanstva koje licemerni i pohlepni Zapad odbacuje.
 
srpska
 
Zato je borba za očuvanje Republike Srpske životni interes države Srbije i vaskolikog srpstva, koji nipošto ne smemo zanemariti!
 
I dok oni koji su činili najveće genocide u istoriji za genocid optužuju Srbe, Hrvatska priprema proslavu 20 – godišnjice „Oluje“. Proslavu zločina i etničkog čišćenja, za koji je Zagreb svojevremeno dobio odobrenje od Pentagona. Nikome na pamet ne pada da piše rezoluciju o ovim neljudskim delima!
 
Hrvati pripremaju vojnu paradu da bi proslavili „Oluju“!? Grotekesno, ali u ovom svetu punom apsurda, gde se sve izopačilo i u kojem humane i moralne vrednosti padaju u vodu, ni ovo nije iznenađenje.
 
Pomalo u senci ovih burnih dešavanja, nedovoljno zabeleženo u medijima, svima kojima je srpstvo i čovečnost na srcu bolno je odjeknula vest da Australija, genocidna tvorevina nastala istrebljenjem Aboridžana, izručuje Kapetana Dragana Hrvatskoj. I prilikom ovog slučaja demonstrirani su dvostruki aršini, jer ako je već Naser Orić isporučen Sarajevu, Kapetan Dragan je morao stići u - Srbiju. 
 
Objektivnosti radi, moramo napomenuti jednu bitnu činjenicu. Srbija je nedovoljno učinila da Orić bude izručen Beogradu, baš kao što nije ispravno reagovala da bi sprečila putovanje Kapetana Dragana u Lijepu Njihovu. U ovim pričama itekako ima i naše odgovornosti, jer naši političari mnogo pričaju, a malo ili nimalo rade.
 
Zbog ovako neodgovornog odnosa države Srbije prema svojim patriotama, u nekom eventualnom budućem ratu niko neće hteti da brani srpstvo i Srbiju.
 
(08.07.2015)