INDIREKTNO

 
Piše: Aleks Martin
 
Gospodar
 
Sezona godišnjih odmora bliži se kraju. Ko se odmorio odmorio se, ko nije – ima odlične šanse da se odmori već od septembra. Naime, slede masovna otpuštanja radnika u društvenom sektoru, jer u državnoj kasi nema dovoljno novca za partijske botove.
 
O ovim osetljivim temama vlast naravno ćuti ili nevešto laže, da se ne bi previše talasalo. Svemogući Gospodar je rešio da raspiše izbore na svim nivoima, pa mu u ovom trenutku ne ide u prilog da uznemiruje javno mnenje. 
 
Sama činjenica da se izbori raspisuju kad im vreme nije, dovoljno govori o karakteru ove vlasti i situaciji u kojoj se država nalazi. Srbija permanentno živi u nekoj vrsti neproglašenog vanrednog stanja, te je stoga i logično da imamo vanredne izbore. Gospodar je svestan u šta nas je uvalio i šta nam (se) sprema, pa računa da je za njega bolje da izbori budu sada, nego za koju godinu kada nezadovoljstvo narodnih masa eskalira. 
 
Polit
 
Gospodar je dobio domaći zadatak od svojih gazda sa Zapada. On taj zadatak toliko revnosno ispunjava, da je čak i Amerima postalo neprijatno. Povraća im se od takvog čoveka i od naroda koji takvog čoveka trpi. 
 
Po smemu sudeći, migranti iz Azije hrle u Srbiju jer se Gospodar svojim nalogodavcima obavezao da će ih Srbija primiti i dati im utočište. To što će takva neodgovorna avantura štetiti našim nacionalnim interesima i budžetu, Gospodara nimalo ne uznemirava. Naći će on već načina da narodu objasni zašto je potrebno da se baš u Srbiji gradi prihvatni centar za migrante. Ono što nijedna zemlja ne želi na svojoj teritoriji, Srbija želi i time se ponosi!?
 
Gospodar izjavljuje da su migranti ovde dobrodošli. On se slika sa njima, glumi saosećanje, miluje decu nevoljnika sa licemernim kezom na usnama, baš onako kako je sa licemernom grimasom bola izjavljivao saučešće majkama iz Srebrenice. 
 
Potezi ovog čoveka koji više ne vlada sobom skupo će koštati Srbiju. I kad ga više ne bude bilo, plaćaćemo što ga je bilo. On je veliko zlo za Srbiju, i toga treba da budu svesni svi građani. 
 
Sjaši bre više, da ti vidimo leđa!
 
(20.08.2015)