INDIREKTNO

 
Piše: Aleks Martin
 
Kamen dobrodošlice
 
I to se završilo... Antisrpska koalicija održala je ceremoniju u Srebrenici, sa ciljem da zatruje međunacionalne odnose u regionu i abolira od odgovornosti prave krivce za nesreću svih naroda nekadašnje SFRJ. Naš je narod nepravedno smešten na stub srama, i to pred očima srpskog premijera!
 
Potpirivače rata na Balkanu ne tangira istina o zločinima počinjenim u Bosni. Njih zanima da po svaku cenu sprovedu svoje interese na ovom području. Zato se London i Vašington drže one Gebelsove parole: „Sto puta ponovljena laž postaje istina“. I tu taktiku, kada je o Srbima reč, Zapad sprovodi dosledno. 
 
Niko ne spori da se u Srebrenici 1995. dogodio ratni zločin. Ali tvrditi da je u pitanju genocid, i pored toga još neumesno preuveličavati broj žrtava, može samo onaj kome nije u interesu mir i stabilnost Balkana. A zna se ko profitira od sukoba širom sveta. 
 
Ratni zločinci uzimaju sebi za pravo da dele lekcije Srbima koji su uvek u svojoj istoriji bili na braniku hrišćanstva, na braniku humanih i moralnih vrednosti. Politizujući i instrumentalizujući događaj od pre 20 godina kome su sami kumovali, kreatori Novog svetskog poretka legitimišu se kao najgora fukara i šljam. Za sva zla koja su nam naneli srpski narod im ne može presuditi jer za to nemamo dovoljno snage, ali - sudiće im onaj odozgo!
 
kamen dobrodoslice
 
Ako iko zna šta je to genocid, onda su to Srbi. Naš narod bio je u 20. veku tri puta žrtva sistematskog plana o uništavanju, koji se nažalost delimično ostvario. Bilo bi nas 20 miliona, da nije onih koji nam sada morališu i podučavaju nas šta je to genocid. 
 
Zato Srbija i srpski narod nikada ne smeju da im veruju, niti da ispunjavaju njihove naloge. 
 
Ovo o čemu pišemo, poznato je svakom Srbinu ko ima iole zdravog razuma i čije srce nije zadojeno mržnjom prema sopstvenom narodu. Na nesreću ima i takvih, a činjenica da našim neprijateljima nije teško da među Srbima nađu kvislinge opominje nas da treba još mnogo da radimo na razvijanju nacionalne svesti. 
 
Bilo je na jučerašnjem skupu u Potočarima svega – lažarija, glumatanja, demagogije... Mrtvi svakako nisu zaslužili da budu predmet manipulacije i treba ih pustiti da počivaju u miru, a njihovim porodicama izraziti iskreno saučešće, sa porukom da svi zajedno treba da gajimo dobrosusedske odnose. I da nikada više ne dozvolimo da nas belosvetska fukara zavadi pa da započnemo bratoubilački rat zarad tuđih ineteresa.  
 
U Potočarima je stvorena atmosfera antisrpske histerije. Pa ipak, premijer naše zemlje se tamo pojavio!? Da je to bila greška, uverio se kada je dobio kamen u facu. Panični stampedo Vučića i njegovih saradnika kroz razularenu masu islamskih fundamentalista ostaje kao nauk, da ne treba hrliti tamo gde nas ne žele, da ne vredi da pružamo ruku i da se izvinjavamo onima kojima ne pada na pamet da se za svoje zločine izvinjavaju nama.  
 
Nadajmo se da će sadašnji premijer Srbije i svi budući premijeri u širokom luku izbegavati Srebrenicu, ako ni zbog čeg drugog a ono zbog straha za sopstvenu kožu.


(12.07.2015)