INDIREKTNO

Piše: Aleks Martin

Kapitulacija

Nastavlja se cirkus na Kosovu. Vlasti takozvane države utemeljene na NATO agresiji pokušavaju da legalizuju otimačinu srpske imovine. Dođosmo do faze kada će da padaju maske, kako u Beogradu, tako i Prištini.

Došlo vreme da se realizuje ono što je potpisano u Briselu!

Dok srbijanski vlastodršci nevešto glume da su iznenađeni, povlače jalove poteze i ispaljuju demagoške kvazipatriotske fraze koje nailaze na podsmeh i sažaljenje, Šiptari revnosno izvršavaju naloge iz Vašingtona. Amerima se žuri da počnu sa pljačkanjem i eksploatacijom ne samo Trepče, nego i svih resursa na Kosovu i Metohiji.

Za to su se borili, i to hoće da imaju.

Sad ili odmah.

Bez milosti i kompromisa.

Potpisali smo kapitulaciju još u Kumanovu devedeset i devete, a sada računi stižu nama na naplatu.

Svakom normalnom čoveku  jasno je da je Kosovo izgubljeno. Ponajviše to je jasno našem premijeru, oportunisti koji menja političku ideologiju sa lakoćom. Koliko juče, bio je ratoborni nacionalista,  danas je pacifista i evropejac, a šta će biti sutra to niko ne može predvideti, jer kameleoni menjaju boje kako im kada odgovara. Premijer verovatno ni sam nije svestan kuda nas vodi, ali to ga ni ne brine suviše, pošto će kada Srbija propadne on biti na nekom unosnom položaju, možda čak tamo gde Vuk Jeremić nije uspeo da se popne.

Zapadni moćnici će ga nagraditi.

Srbija će ući u Evropsku uniju kada na vrbi rodi grožđe, i to iz dva jednostavna razloga. Prvi je što će ta veštačka tvorevina da se raspadne, a drugi – što mi kao nacija nismo kadri da ispunimo one uslove koji se tiču vladavine prava i poštovanja civilizacijskih normi. Kadri smo samo nešto da izdamo i da (ras)prodamo, a to je uostalom Briselu jedino važno. Kada formalno priznamo nezavisnost Kosova i Metohije, uvedemo sankcije Rusiji i primimo 400.000 migranata dobićemo od Zapada pohvalnicu.

Valja međutim naglasiti da našim vlastodršcima nije svejedno što Srbija gubi imovinu na Kosovu i Metohiji. Neće više moći da bude krađe i muljanja tamo na jugu, pa im ostaje da svoje štetočinske delatnosti ograniče na centralnu Srbiju i Vojvodinu. Vreme radi za njih, opozicija praktično ne postoji, a narod i javno mnenje je pod totalnom anestezijom.

Nije nama toliko loše da ne može biti i gore!

(13.10.2016)