INDIREKTNO

Konzumeristi

Piše: Aleks Martin

Dug je zao drug – veli izreka stara. Svi to znamo, ali se mnogi ne ponašaju u skladu sa logikom. Težnja da čovek živi iznad svojih mogućnosti uzdigla je predvodnike lihvarske internacionale na pijedestal gospodara planete.

Ko su moderni lihvari? Niko drugi do takozvani elitisti, lideri globalizma. Isti oni koji izazivaju ratove u svetu radi profita, koji lansiraju epidemije, šire medijsku histeriju i strah među poniženim i obespravljenim narodnim masama širom sveta.

Lihvari ništa ne proizvode, ništa korisno ne nude čovečanstvu. Oni žive od špekulacija, marifetluka, finansijskih prevara. Reč je o parazitima koji osiromašuju radničku klasu, seljake i poštenu inteligenciju i sišu im krv kao pijavice.

Kako smo došli dotle da dozvolimo šačici šibicera da nam diktiraju sudbinu, to je tema koja prevazilazi okvire ovog komentara. Ono što bismo, međutim, želeli, to je da se pozabavimo jednim posebnim fenomenom 21. veka, a reč je o – zaduživanju.

Asgresivna globalistička propaganda dovela je do toga da se mediokritet oseća loše ako ne može sebi da kupi ono što mu sa malih ekrana diktiraju da je „IN“, da misli da je smak sveta ako umesto letovanja u Tunisu ne ode na Karibe, da „seče vene“ kad nema novca za novi auto, mada mu i onaj stari veoma dobro služi. Mediji globalista stvaraju novi tip čoveka – „zombija konzumeristu“.

Šta rade konzumeristi? Robuju kvaziautoritetima i materijalnim dobrima. Gutaju što im tržište servira, bez uključivanja mozga, bez posebnih kriterijuma. Mozak im je ispran medijskom propagandom, politikom, sportom i raznim zagljupljivanjima. Opterećeni su ciframa, kvadratima, godinama, izgledom, nacionalnostima, važna im je forma, a ne suština. Poput životinja, pokreću ih nagoni i strasti.

globalizamVShumanizam

Konzumeristi konzumiraju, kako im i samo ime kaže. Oni rade za globaliste, a onda istim tim globalistima koji ih bedno plaćaju vraćaju nazad svoje zarade preko kladionica, bezumno troše u šoping molovima, kupuju proizvode i usluge koje im ne trebaju i koje ih bacaju u anksioznost.

Ali ih mediji stalno ubeđuju da im je potrebno ovo ili ono, kako bi bili kompletne face, kako bi bili srećni. U očajničkoj potrazi za nekom imaginarnom srećom, a nemajući svesti, mediokriteti – konzumeristi posežu za keš kreditima, ne zato što moraju, nego zato što su tako programirani.

Da bi se osećao kao faca, makar i jedan dan, da bi impresionirao okolinu, da bi mu komšija zavideo, da bi preko „Fejsa“ šerovao slike gde je bio i šta je pazario, mizerni konzumerista se zadužuje, svrstavajući time sebe u ulogu dvostrukog roba – svog poslodavca i svog zajmodavca. A to je, veoma često, jedna te ista osoba!

Kada konzumerista dođe u situaciju da ne može banci da vrati dug, banka mu zapleni nekretninu ili automobil. Lihvari postaju vlasnici i duše i tela mizernog roba konzumeriste koji, budući da je isceđen kao limun, shvata da njegov život više nema nikakvog smisla i, ako se prethodno ne ubije, predaje sudbinu sebe i svoje porodice potpuno u ruke lihvara.

Na taj način lihvari lako i jevtino dolaze do novih automobila i nekretnina, uvećavajući svoje bogatstvo, dok su moderni sužnji sve siromašniji i očajniji. A oboje, i sužnji i lihvari, nastavljaju sumanutu i besmislenu trku koju nikada dobiti ne mogu, jer im nikakav novac i roba ne mogu nadomestiti duhovnu prazninu koja zjapi u njima samima.

Kao što zadužuju pojedince, lihvari globalisti u dužničko ropstvo uteruju i čitave države i narode kolektivno. Ako to nisu u stanju, ako na vlasti u pojedinim državama ne mogu da ustoliče svoje marionete koji bi igrali kako oni sviraju, oni tim državama nameću sankcije, medijski ih satanizuju, izazivaju pobune, pa i rat.

Šta rade marionete lihvara i globalista? Upropašćuju privredu svoje zemlje, uvoze svakakve gluposti, štetne proizvode, naručuju besmislene usluge... Kada unište domaću privredu, da bi očuvali svoj štetočinski sistem, isplatili plate svojim vazalima, moraće da se zadužuju, što čine kod svojih nalogodavaca, lihvara / globalista. Zemlja je sve zaduženija, balon se naduvava do opasne granice, a kada jednom bude konačno pukao posledice će biti nesagledive. Država – dužnik, slično pojedincu, bakoritiraće, izgubiti svoje nepokretnosti, rudna i prirodna bogatstva. Sve će to preći u vlasništvo lihvara, a narod nesrećne zemlje postaće roblje stranaca, u svojoj vlastitoj zemlji.

Ovakav opasan scenario već se uveliko događa mnogim zemljama širom planete, a da se ne bi dogodio i današnjoj Srbiji, potrebno je da obespravljene i ponižene narodne mase konačno progledaju, da više ne veruju medijima, nego vlastitom razumu i činjenicama koje su vidljive golim okom. Da zbace sluge globalista sa vlasti, postave nove nekompromitovane ljude sa novim idejama, suprotnim globalizmu. Da prestanu da se zadužuju i proglase dotadašnja dugovanja nevažećim, kao što je uradio Sovjetski Savez nakon dolaska Lenjina na vlast. Ovo bi bilo lako učiniti, jer su nam lihvari / globalisti svojim sancijama, bombardovanjem i otimanjem Kosova i Metohije načinili neprocenjivu štetu, tako da naši dugovi prema njima u odnosnu na njihove prema nama deluju zanemarljivi.

Dug je zao drug, nemoj se zadužuješ, uzmi od globalista besplatno ono što zaslužuješ!

(15.07.2020)