INDIREKTNO

Piše: Aleks Martin

Koronizacija

Panika se širi Evropom. Korona virus zahvatio je mnoge zemlje, stigao i do Balkana. Preduzimaju se zdravstvene mere, zaraženi se izoluju, sumnjivci podvrgavaju specijalnom tretmanu, dok se ne utvrdi da li su pozitivni.

Javnost je u strahu, a mediji to pogrejavaju.

Kako je došlo do toga da se korona uopšte pojavi? Sada znamo da je žarište zaraze Kina, ali niko ne može racionalnim razlozima da objasni otkud virus tog tipa u najmnogoljudnijoj zemlji sveta!? Da li je on nastao sam po sebi, je li posledica klimatskih promena ili tehnološkog razvoja?  Da nije epidemija veštački izazvana putem tajnog bakteriološkog rata?

Sva je prilika da je u pitanju ovo poslednje.

Zašto?

Globalistima sa Zapada Kina je odavno trn u oku. Pošto ne mogu da izdrže ekonomsku trku sa njom, London i Vašington pribegavaju specijalnim trikovima da kinesku ekonomiju oslabe. Uvode sankcije, carine, huškaju narode sa Tibeta na pobunu i otcepljenje od Kine.

Nje isključeno i da su Anglosaksonci, za koje se sumnja da izazivaju najezdu migranata sa Bliskog Istoka na Evropu, sada posegnuli i za bakteriološkim oružjem protiv Kine.

Bilo kako bilo, epidemija nikako ne jenjava. Najugroženija je, naravno, Kina, ali se virus opasno brzo širi i među evropskim narodima, naročito u Italiji, gde vlada vanredno stanje.

koronavirus

Što se tiče Srbije, do danas je evidentirano 12 obolelih, barem po zvaničnoj statistici. Naši političari nas uveravaju da nema mesta panici, da je sve pod kontrolom i da je stanovništvo Srbije bezbedno, i upravo zbog toga razloga za brigu ima, ako se zna kakvi su šarlatani na vlasti.

Primera radi, u Crnoj Gori, gde zvanično nije zabeležen nijedan slučaj zaraze, sportske priredbe se održavaju bez prisustva publike, a u Srbiji se vlasti ponašaju kao da je sve bezbedno i idilično!?

Čini se kao da je našim vlastodršcima više stalo do onog „hleba i igara“, nego do zdravlja sopstvenog naroda.

Izgleda da su sportske kladionice važnije nego preventiva i zaštita!

Imajući u vidu higijenske navike Srba, razloga za zabrinutost itekako ima. Prljavština caruje našim gradovima, ljudi nemaju naviku da se čuvaju, da se peru i budu čisti, pa postoji opravdana bojazan da uskoro broj obolelih poraste do velikih razmera. A onda može da zavlada haos i panika.

Posle kolonizacije od strane migranata, sada dobijamo i – „koronizaciju“!

(10.03.2020)