INDIREKTNO

 
Piše: Aleks Martin
 
Leto 2016
 
Leto leti, a Srbija nema Vladu. Opušteno... Ista nam ionako nije baš nešto neophodna, kad imamo Gospodara. On odlučuje o životu i smrti i stara se da onog prvog bude što manje, a drugog što više.
 
Tako su Gospodara dresirali njegovi gospodari.
 
Rasulo -  to je ono što je postalo uobičajeno u svim institucijama, u državnim službama, javnim preduzećima. Potpuno prirodna i normalna stvar, jer je Gospodar – majstor rasula. Gde taj umeša prste nastaje konfuzija i haos. Kada god zine napravi neku štetu, a ako nešto ne daj Bože i uradi, narod nagrabusi. 
 
Hteli smo (ga) i sada (ga) trpimo. 
 
Pitanje za svemoćnog Gospodara: Zašto nemamo Vladu? Da li je to zbog toga što od toliko genijalaca koji Vas okružuju ne možete da se odlučite koga ćete na koju poziciju? Koliko se sećamo spominjali ste nekakve datume koji odavno prođoše, a Vlada još ne postoji!?
 
Izgleda da je čitava Srbija u statusu „V.D.“, pa tako i Gospodar i vajni mu saradnici. 
 
Polit
 
Gospodaru se ne žuri. Fućka mu se što za svetom zaostajemo stotinu godina i što nam je svaki izgubljen dan jednak katastrofi. Njemu je super, ove je godine obezbedio novi četvorogodišnji mandat i sad može da nastavi da se zeza i da nas zavlači. Barem dok ga ne uhvati neka nova histerija da raspiše neke nove izbore. 
 
Taj raspisuje izbore kada im vreme nije, a ne formira Vladu kada joj vreme jeste. 
 
Šegačenje sa sistemom, narodom i institucijama postalo je deo njegovog imidža.
 
Majstor obmane, glume i manipulacije, politički iluzionista, kameleon par ekselans zaviće nas u crno, zapravo to je već obavio.
 
Za nekoga ko mu je za to masno platio. 
 
Pošto je od Srbije ostala samo pustoš slična onoj u Hirošimi 1945, Gospodar nastavlja svoju sumanutu misiju. Punim gasom u provaliju. Da Srba bude što manje i da postanemo bivši narod, kao Inke i Maje. 
 
Taj politički egzibicionista ne skida se sa TV ekrana. Mnogo mu je veliki ego. Njegovu facu gledamo na svim kanalima, na svim frekvencijama, radio talasima, progoni nas kao najgora noćna mora. 
 
Razbojnici ga obožavaju, on je njihov idol. Lopovi ga kuju u zvezde, primitivci mu aplaudiraju, duševni bolesnici se kunu u njega. 
 
E Srbijo, šta si doživela!
 
(11.07.2016)