INDIREKTNO

 
Piše: Aleks Martin
 
Muka od krkanluka
 
Političari iz vladajuće stranke goje se munjevitom brzinom. Otkad imaju vlast imaju i slast, pa uživaju u krkanluku. Gde god da se denu, u Skupštini ili “na terenu”, samo jedu, dok ostali gledu.
 
Za to su se borili noževima i viljuškama!
 
U Skupštinskom restoranu – bezobrazno niske cene. Teško je tome odoleti… A kada odu negde, u neku MESNU ZAJEDNICU, krkaju samo MESO. Nisu oni krivi što ih toliko vole, pa se svi utrkuju kako da ih što bolje ugoste.
 
Kada je za DŽ, teško je hrani odoleti. Još ako se ima u vidu da su mnogi poslanici i ministri poreklom iz siromašnih i pasivnih krajeva pa su im oči gladne, jasno je otkud takva halapljivost. Plašimo se da ne riknu od prežderanosti, ko će onda da nas vodi u Evropsku uniju!?
 
Kad kažu “REFORME”, misle – reform torta. Dokle su god na vlasti Jagnjeće brigade, za Srbiju nema nade.
 
Mnogo jedu, a malo se, ili nimalo, kreću. Voze ih državne limuzine. Neki od njih, puni para i sujete, najavljuju da će operativnim putem da skidaju podvaljak. Bolje bi im bilo da malo operišu mozak… 
 
Mukaodkrkanluka
 
Ne znaju da rade, ali znaju da krkaju. Ne umeju da razmišljaju, ali umeju da šljokaju. Nemaju znanja, kulture, obrazovanja, ali imaju volju da šenluče. Naravno, narodnim parama.
 
Ni gospođe ne zaostaju za gospodom. Reč je o damama iz Napredne Stranke. Napredne su, nema šta! U iću i piću!
 
Što je narod mršaviji, oni su sve deblji. Što je narodu gore, njima je sve bolje i prosto nam je neprijatno koliko je njima dobro.
 
Ima, istina, u vlasti i mršavih, nisu svi nilski konji. Neki su samo –  konji… Pojede ih zloba, pa ne mogu nikako da se ugoje, to je problem posebne vrste koji zaslužuje medicinsku opservaciju. 
 
Jeste li nekoga prepoznali u ovoj grupi?
 
(18.03.2015)