INDIREKTNO

 
Piše: Aleks Martin
 
Nedovršene face

Srbijom upravljaju problematične kreature. Preovlađuju frustrirani likovi, od zlog oca i od gore majke, koji su nam zajahali na grbaču i ne nameravaju skoro da sjašu. Polusvet, bez morala, znanja i skrupula kroji nam sudbinu. 
 
Skupilo se to s konca i konopca, niko ne zna odakle su pali, a svi ih se plaše. Jer, reč je o najgorima među nama, o talogu srpskog naroda, koji je spreman na sve samo da sačuva privilegije.
 
Hoće to da se sveti, teži da izleči svoje komplekse maltretirajući normalne ljude. Iživljavaju se, rade šta im je volja, nikom ne polažući račune. Njihovo ponašanje je nepredvidljivo, što je karakteristično za individue sa psihosomatskim poremećajem. 
 
Nedovrsene
 
Umuvalo se to u politiku, uvuklo u Upravne odbore preduzeća... Pustoše državnu kasu, prete, ucenjuju, nanose neprocenjivu štetu državnim interesima Srbije, srozavaju nam imidž i ugled. Svinjske njuške i teleće glave, vlastodršci vole da ih slave! 
 
Hteli bi glumice i manekenke, a nisu ni da čuvaju krave. Hteli bi da se voze u „mečki“, a nisu ni za ciganske taljige. Psuju, prde, podriguju... Najeli se i napili, pa od besa ne znaju šta će.
 
Koeficijent inteligencije jednak broju cipele. To se kupa svake prestupne godine. Smrdi im iz usta k`o iz WC – šolje, vlastodršci nisu mogli da pronađu bolje!
 
Dovoljno je pogledati samo njihova lica. Kakvi kromanjonci, koje nedovršene face! Bog ih obeležio, pa u težnji da se tog belega oslobode iskaljuju se na zdravim i pravima. Teško nama sa njima, a i njima sa njima samima!
 
Seljačine sa egom do neba. Idioti sa kupljenim diplomama. Nepismeni sa skupocenim satovima. Krimosi sa poslaničkim imunitetom...
 
Dobrovoljni davaoci tuđe krvi - u radu zadnji, na trpezi prvi!
 
(03.06.2015)