INDIREKTNO

 
Piše: Aleks Martin
 
Paranoja
 
Još samo par dana pa ćemo malo da odahnemo. Prestaće nekontrolisana halabuka, lavina uvreda, kanonada nebuloza i gluposti. Završiće se predizborna kampanja, možda najprljavija u istoriji političkog života Srbije.
 
Još samo malo valja izdržati, do četvrtka uveče. Tada počinje predizborna tišina pa ćemo, makar za kratko, na malim ekranima prestati da gledamo i slušamo kreatore naše propasti. Džeparoše prerušene u političare, one iz vlasti i one iz opozicije. 
 
Daleko im (svima) lepa kuća!
 
Polit
 
Kao fol pljuju jedni po drugima, u stvari sarađuju u biznisu, otimačini državne imovine, pljačkanju građana Srbije. Njima je parazitima lepo, dok pošteni ljudi grcaju u bedi i nemaštini. To je tužna slika današnje Srbije.
 
Još malo ćemo slušati obećanja bez pokrića, bajke i lažarije, a onda nastupa surova realnost na delu. Ona realnost koju osećamo još od kraja osamdesetih, kada je Slobodan Milošević zajahao na vlasti pretvorivši Srbiju u zemlju bezakonja i kriminala.
 
Kontinuitet propadanja traje, menjaju se samo glumci na sceni.
 
Prljavi predizborni rijaliti bliži se kraju, bankrot države Srbije sve je bliži i bliži. Sa ovakvim narodom i ovakvim političarima nemamo se čemu dobrome nadati. 
 
Političari se svim silama bore za vlast, jer vlast donosi lovu i privilegije. Samo su tome posvećeni i samo ih je to oduvek i zanimalo. U borbi za političke poene više se ne biraju sredstva, fer plej ne postoji, moral je misaona imenica. Budaletine defiluju malim ekranima, na delu je sveopšta paranoja. Parada neukusa i kiča preplavila je sve medije, novine, tv i radio stanice, sa bilborda i predizbornih plakata smeše nam se face kao sa poternice upinjući se iz petnih žila da od nas dobiju glas, ono jedino što nisu u stanju da nam još uzmu.
 
A posle 24. aprila – zna se. Pobednici će slaviti, gubitnici kukati kako izbori nisu bili pošteni, a građani će da se zavuku u mišju rupu i čekaju smak sveta, u nadi da će im posle njega biti bar malo bolje. 


(17.04.2016)