INDIREKTNO

Piše: Aleks Martin

Podrepaši

Ogrebi i – blago tebi ! Tako glasi jedan od slogana za igre na sreću, kojih u Srbiji ima kao kusih pasa. Što je beda veća, to je veća i armija očajnika koji se poput davljenika hvataju za poslednju slamčicu nade, da možda nešto ušićare bez muke i znoja.

Mediji šire opasnu zabludu da je moguće jesti hleba bez motike.

U novouspostavljenom sistemu vrednosti, gde je mnogo trutova, a premalo pčela radilica, na jednoga radnika ili seljaka dođe premnogo parazita. Političari, prodavači magle, kvazi-menadžeri, mamini sinovi i tatine ćere, kupci diploma, kockari, klošari, krimosi, dileri, gej aktivisti, popovi, starlete, fudbalski navijači, partijski botovi zaposleni u javnom sektoru, sve to živi na grbači poštenih radnika, seljaka i preduzetnika. Pošto tolika gladna usta ne mogu da se namire ni od spomenutih, država uzima kredite od MMF-a, od šeika iz Abu Dabija i ko zna koga. Zadužujemo se kod belosvetskih zelenaša, usput uništavajući i ono malo zdrave privrede i stvarajući sve veću armiju grebatora.

Da li su glavna privredna grana države Srbije postale kladionice?

Je li u tome leži spas?

Oni koji vode državu Srbiju nemaju znanja i obrazovanja, niti sposobnosti, a ako ćemo iskreno nemaju ni želju da pokušaju da nas izvuku iz kaljuge u kojoj se nalazimo gotovo 30 godina. Puna su im usta ispraznih demagoških fraza, priča i pričica, dok u isto vreme ostajemo bez najpametnijih kadrova. Nastavlja se odliv mozgova, na veliku radost kreatora naše propasti, eksperata za operacije tipa „leva ruka desni džep“.

Bore se za strane investitore zbog ličnog interesa i zato što im je tako naredio neko sa one strane sveta sa koje su dolazili avioni NATO da nas bombarduju. Domaće investitore ne zarezuju ni za suvu šljivu.

Daju subvencije strancima, a naše domaće privrednike potcenjuju i guraju na stranu.

Armija botova koji su, radi svog ličnog interesa, nekada klicali Slobi, pa onda Zoranu i Borisu, sada kliču novome lideru, verovatno najgorem koga smo imali U NOVIJOJ ISTORIJI.

Sutra će se, kada zagusti, zabrinuti za svoju guzu bacati drvljem i kamenjem na svog sadašnjeg idola, žureći da se ušlihtaju nekome ko tada bude držao poluge vlasti.

Jer, od GREBATORA do PODREPAŠA, tanka je linija.

(21.10.2016)