INDIREKTNO

 
Piše: Aleks Martin
 
Političar
 
Bavljenje politikom podrazumeva određena pravila. Smatra se da političar mora da bude dobar govornik, da zrači samopouzdanjem, da je „namazan“, harizmatičan... Jako je bitno da ima kontakte sa drugim uticajnim ljudima iz sveta politike, ali i – biznisa. Onaj ko ne poseduje ove osobine bolje da se mane tog posla, jer će ga ajkule pojesti.
 
Političar ne mora da bude posebno inteligentan, ali mora biti snalažljiv i dobar improvizator. Nije neophodno da bude obrazovan, ali treba da glumi da je obrazovan. Glumački talenat je nešto što je veoma poželjno. 
 
Na rang listi najnemoralnijih profesija političar je na prvom mestu, iza njega bi mogli da se poređaju lihvari, prostitutke, plaćene ubice... Političar uglavnom ne radi ništa korisno po bilo koga, osim po sebe i one koji su njemu slični. A prima platu od svih poreskih obveznika.
 
Političar veruje da je Bog. Rezultati njegovog rada su katastrofalni, ali ga to ne ometa da se hvali. Razmeće se falsifikatima. Širi demagogiju. Neiskrenost i licemerje su ono čime se ponosi. Svaki njegov potez prate egoizam i bolesna pohlepa.
Polit
 
Moć je njegov afrodizijak. 
 
Empatija mu je potpuno strana.
 
Guzica mu je modra od sedenja.
 
Trbuh mu nabrekao od žderanja.
 
Sopstveni kompleksi ga motivišu.
 
Vlast ga uzbuđuje. 
 
Političar je patološki manipulator. Klanja se jačima, iživljava nad slabijima. Najviše od svega prezire narod. 
 
Narod nije opravdao očekivanja političara, treba ga menjati.
 
Srpski političar je poseban soj političara. On je svirepi parazit, nenadmašni iluzionista, savršena jajara i vrhunski mrsomudac. Nesposobni retard, autentični kleptoman, primitivni sadista, dobrovoljni davalac tuđe krvi. 
 
Šibicar bez mane. 
 
Lažov po difoltu.
 
Kontroverzna budala.
 
Srpski političar nikako nije Srbin. On je fekalni produkt pacijenta sa rakom debelog creva u metastazi. 
 
Pustimo vodu, da g**na odu !
 
(15.07.2015)