INDIREKTNO

 
Piše: Aleks Martin
 
Ravnoteža moći
 
Geopolitička slika sveta se menja. Dolazi do nove (pre)raspodele moći, što će mnoge države da potrese. Ulazimo u jedan turbulentan period u kome ništa više neće biti kao pre, srušiće se mnogi mitovi, laži i zablude.
 
Amerika i Velika Britanija trude se iz petnih žila da zaustave točak istorije, ali to im je uzaludno. U ekonomiji vladaju izvesne zakonitosti, kao u šahu. Pokušaji nasilnog narušavanja ravnoteže po pravilu dovode do strateškog kraha, a ovaj sa sobom povlači i ostale posledice. To je upravo ono što će se desiti „čuvarima svetskog poretka“. 
 
Globalisti postaju nervozni. Izmiče im tlo pod nogama! Na horizontu se pojavljuju nove sile, pre svih Kina i Rusija. Tu je zatim Indija koja napreduje koracima od sedam milja i čija ekonomija ima ogroman potencijal. Angloamerikanci su nemoćni da se suprotstave rastu uticaja zemalja takozvanog BRIKS-a, pa im jedino preostaje da izazivaju krizna žarišta ne bi li profitirali. Sa takvom praksom imaju bogato iskustvo – gde su god prste umešali potekle su reke izbeglica, tako da treba očekivati nove ratove režirane iz Pentagona.
 
Zavadi pa vladaj – to je moto gangstera iz Londona i Vašingtona. 
 
Uvođenje demokratije putem „obojenih revolucija“, a zatim pljačkanje prirodnih resursa destabilizovanih država i pretvaranje naroda tih zemalja u robove, recept je kojim se služe neokolonijalisti.  Pri tome igraju na kartu verskih i nacionalnih suprotnosti koje postoje među narodima, vešto podgrevajući iste, igrajući perfidnu ratnohuškačku igru. 
 
Prvo zapale vatru, pa onda gase požar benzinom. 
 
RusijaKina
 
U nemogućnosti da svojom privredom budu konkurentni na svetskom tržištu, trude se da podmetnu nogu konkurenciji i da im poremete planove. Raspiruju rusofobiju među zemljama Evropske unije, da bi pokvarili saradnju Moskve i Brisela i omeli projekte koji postoje. 
 
Da bi opravdali prisustvo okupacionih NATO trupa na teritoriji Starog kontinenta. 
 
Da bi Evropljanima prodavali gas po dvostruko većoj ceni nego što je gas koji stiže iz Rusije. 
 
Da bi ekonomski oslabili i Rusiju i Evropsku uniju, iz čega bi oni izvlačili benefit. 
 
U planovima globalista, Balkan ima poseban značaj. Narode našeg regiona treba permanentno držati u nemaštini, jer siromašne i neobrazovane mase idealan su objekat za manipulaciju. Podgrevajući verske suprotnosti i nacionalizme, ne dozvoljavajući da zarastu rane iz ratova koje su podpirili na prostorima bivše Jugoslavije, Amerikanci su u mogućnosti da, kada god im to zatreba, ponovo pokrenu krvavo kolo na Balkanu, a onda da se oni pojave kao „spasioci“ i arbitriraju. 
 
U ovome im svesrdno pomažu neki marionetski političari iz Beograda, Sarajeva, Zagreba, Skoplja i Prištine, koji podpiruju nacionalističke strasti. 
 
Pogledi slobodoljubivih naroda sveta uprti su u Peking i Moskvu. Samo Kina i Rusija, ujedinjeni, mogu da pomrse konce globalistima i da im zadaju udarac. Do vojnog i ekonomskog saveza Kine i Rusije doći će ne zato što su budisti i pravoslavci u ljubavi, već zato što je interes obe zemlje da se suprotstave opasnoj politici Vašingtona. 
 
Kina ima svoje Kosovo, a Rusija svoje. Tibet i Krim odavno su na meti lešinara iz Engleske i Amerike, koji hoće da im oduzmu njihove vekovne teritorije i na njima instaliraju vojne baze za NATO. Ali su se u računici prevarili.
 
Ravnoteža moći, bazirana na vojnom i ekonomskom potencijalu, garant je mira u svetu. Nadajmo se da će se neke usijane glave dozvati pameti pre nego što ne bude kasno.
 
Jer ako – ne daj Bože – dođe do Trećeg svetskog rata, Amerika je na*ebala!
 
(17.08.2016)