INDIREKTNO

 
Piše: Aleks Martin
 
Sistemsko zaglupljivanje
 
Da li će se u Srbiji ikada živeti bolje ? Hoće li nam svanuti sunce i kada ? Ima li neke nade makar za ove mlađe generacije, ako smo mi matori ugasili i odsvirali svoje ?
 
Odgovor glasi – NE. 
 
Šta smo mi Srbi to zgrešili Bogu ? Ništa. Bogu zgrešili nismo, niti nijednom narodu, zgrešili smo jedino – sebi. A to je dovoljno da nam i Svevišnji okrene leđa.
 
Zašto nam se nikako ne da da živimo bolje ? Zato što nećemo da prihvatimo rad, disciplinu i odgovornost. A bez toga, napretka nema.
 
Menjati se, znači napredovati. A pošto mi ne želimo da se menjamo, onda ne možemo da napredujemo, već nazadujemo. Jer, tapkati se u mestu ne može.
 
Teško je shvatiti da svako treba da pođe od sebe, a ne da gleda u tuđe dvorište i očekuje nešto od drugog. Teško, jer promene iziskuju napor, akciju, delovanje. Mnogo je lakše ostati pasivan i ubediti sebe da je kriv neko drugi, sažaljevati sebe i izmišljati teorije zavere.
 
Laza
 
Lenjost je ovde postao dominantan oblik ponašanja. A od lenjosti, kao što je dokazano, granaju se sve ostale mane i poroci.
 
Srbi su lenji da rade, a lenji i da uključe mozak. Zato im preti sudbina dinosaurusa. Proces izumiranja je u toku i mi ga, zbog nedostatka svesti, nećemo ni usporiti, a kamoli zaustaviti.
 
Rasuti smo svuda po svetu i asimiliraju nas ostali narodi. Iz ove proklete avlije pali ko može i sva je prilika da će nas uskoro biti više van granica Srbije, nego u našoj kući. A Srbi koji žive u inostranstvu sve češće se stide svoje nacionalne pripadnosti i ne uče svoju decu maternjem jeziku, što će naknadno uticati na smanjenje srpske populacije. 
 
Za sve što nam se dešava sami smo krivi.
 
Nije Vučića nama nametnuo ni Zapad ni Istok, sami smo ga izabrali. A pošto imamo nepogrešivu sposobnost da uvek izaberemo najgore, onda nam opstanka nema.
 
Mi, u stvari, biramo sebi slične.
 
Lenji, sebični, netolerantni, sujetni, zavidni, primitivni... takvi nemaju šta da traže u porodici civilizovanih naroda. A takvih je u Srbiji većina i ta većina kroji kapu i onima normalnima.
 
Da bi se nešto promenilo, mora da se stvori kritična masa koja bi inicirala promenu sistema. A ako bi se sistem promenio, onda ne bi ni bilo bitno ko je na vlasti.
 
Ovde, nažalost, ne postoji volja političara niti volja naroda da se dira u sistem.
 
Svi smo sistemski zaglupljeni i treba nam sistematski pregled.
 
(24.04.2015)