INDIREKTNO

Piše: Aleks Martin
Stari, ko za vas mari?
 
Iz godine u godinu, Srbi su sve matoriji. Više kopamo grobova nego što ljuljamo kolevki, što je žalosna posledica nemara koje država iskazuje prema svom narodu. Preti nam katastrofičan scenario koji su još vidoviti Tarabići predskazivali, da će nas ostati taman toliko da svi stanemo pod jednu šljivu!
 
Narod ne zarezuje državu, država ne zarezuje narod. Mrtva trka u neodgovornosti nastavlja se, na sreću naših neprijatelja kojih nema baš malo. Nisu nam neprijatelji ni potrebni, sami sebi kopamo raku, oni koji nas mrze samo će malo da nam pripomognu...
 
starac
 
Ništa nije lakše nego – da umreš u Srbistanu! Bolnice kao kasapnice, zdravstvo u stanju raspada, farmaceutska mafija u saradnji sa korumpiranim lekarima seje smrt pogrešnim dijagnozama, teraju bolesne ljude da konzumiraju štetne i skupe lekove. Pacijenti i bolesni ljudi služe kao zamorčići za testiranje farmaceutskih proizvoda koji su u zemljama EU zakonom zabranjeni.
 
To je slika današnje Srbije i svih nas, ma koliko vlasti preko svojih medija šminkali stvarnost i težili da realnu situaciju zamagle prikazujući je u svetlijim tonovima.
 
Imajući u vidu šta (nam) se dešava, moguće je da režim namerno sprovodi „tihi genocid“ nad starim licima, ne bi li ih što više otišlo Bogu na istinu. Što je manje penzionera, to će država morati manje da novaca izdvaja za penzije, a više para će ostati u budžetu, na raspolaganje političkom establišmentu.
 
Paradoksalno je, međutim, da su baš oni koji su najdisciplinovaniji glasači na izborima, najrevnosnije platiše obaveza prema državi, od iste te države zaboravljeni i izdani.
 
Vlastodršci, kud će vam duša, ako je uopšte imate?
 
U svom nehumanom odnosu prema starim i bolesnim licima, država Srbija zaboravlja na još jednu žalosnu činjenicu. Svaki drugi deka, svaka druga baka, od svoje skromne penzije pomažu svoju decu koja su kao žrtve tranzicije ostala bez posla, svoje unuke koji imaju diplome ali mogu da ih okače mačku na rep... Nebriga prema penzionerima mogla bi se jednoga dana kao bumerang vratiti bahatim političarima, mogla bi im se obiti u glavu kada se digne kuka i motika, kada svi gladni, obespravljeni i ugroženi podignu glas i izađu na ulice da rasteraju bandu korumpiranih demagoga, ogrezlih u neradu, lopovluku i svim mogućim vrstama poroka. 
 
Kako ko seje, tako će i da žanje!
 
(09.07.2016)