INDIREKTNO

Piše: Aleks Martin

Starlete

Srpsko selo izumire. Proces iseljavanja stanovnika ruralnih oblasti u gradove je nezaustavljiv. To je već decenijama veliki problem države, ali ona malo šta čini da bi taj problem rešavala.

Vlastodršce baš briga za selo. Njih zanimaju fotelje i privillegije.

Selo je oduvek bilo stub srpstva i naše državnosti. Seljak je Srbiju hranio, branio, u Boga verovao, svojim znojem zemlju natapao. A Srbija, njegova majka, sada je na tog seljaka zaboravila.

Okrenula mu je leđa!

Ponašanje naših vlastodržaca graniči se sa izdajom. Država nema nikakav plan za selo, nema strategiju. Domaćin je prepušten samom sebi, njega svi čerupaju, počev od špekulanata i mešetara, pa sve do same države i njene poreske politike.

Mega - marketi uništavaju male individualne proizvođače koji ne mogu da izdrže trku sa bahatim, moćnim multinacionalnim kompanijama.

Ta trka je neravnopravna.

Država je stvorila uslove za monopolističko – kartelsko udruživanje belosvetskih lihvara, na račun svoga seljaka. Uništila je seoske zadruge, koje su decenijama funkcionisale i stanovnicima ruralnih oblasti omogućavale da proizvode i plasiraju na tržište prehrambenu robu i sirovine. Da nabave gorivo, delove za traktore, đubrivo, sve što je potrebno za poljoprivredne i ratarske aktivnosti 

Mi smo valjda jedini narod na svetu, u čijem se rečniku izraz „seljak“ tumači kao uvreda!?

selo

Srpkinje beže sa sela, njima je rijaliti zavrteo mozak. Neće da budu svoje na svome, stide se svoga porekla. Na selu treba mnogo raditi, što se našim današnjim seljankama nimalo ne sviđa.

One bi da budu - građanke.

Na kraju će ispasti da nisu ni seljanke, ni građanke. Svoga su se odrekle, a grad ih neće prihvatiti.

Muškarci u srpskim selima imaju grdnih problema kako da se ožene. Mnogi su prinuđeni da pozivaju neke strankinje, uglavom Albanke.

Albanke nemaju ništa protiv da žive na selu. One su odane i marljive, znaju da prepoznaju prednosti i vrednosti koje nudi život na srpskom selu.

Albanke rađaju Srbima decu. Tako i treba.

Ne bi bilo loše ni razmisliti o tome da ovamo „uvezemo“ Kineskinje. Da nam poprave gene.

Da se više ne rađaju neke starlete.

(14.12.2020)