INDIREKTNO

 
Piše: Aleks Martin
 
Teorija zavere

Svet je neprestano u pokretu. U tom vrtlogu promena mnogi izgube kompas. Postoje države koje napreduju, ali i one koje svoje građane vuku u kameno doba.
 
Demokratija je obična fikcija. Nigde je nema, osim u frazama političara. Demokratija i sloboda idu ruku pod ruku i ako jedna nedostaje, onda fali i druga, i obrnuto. To su zakoni po kojima funkcioniše čovečanstvo. 
 
Iz navedenog se da zaključiti da ni slobode nema na ovom pokvarenom i podmuklom svetu. Slobode i jednakosti  ima samo na onom svetu, u kojeg ćemo se svi mi obični smrtnici jednoga dana preseliti.
 
Političari drže neobrazovane mase u strahu, jer strah čini od ljudi poslušnike i sprečava ih da razmišljaju sopstvenom glavom.  
 
Autokratski vladari permanentno lansiraju nekakve teorije zavere. Izmišljaju spoljne i unutrašnje neprijatelje, kako bi skretali pažnju javnosti sa problema u koje su uvalili svoje građane. 
 
Narod valja zavarati, dati im zvečku i igračku sa kojom će da se zabavljaju, da zaborave da su gladni, prevareni, opljačkani, poniženi, obespravljeni  i ostavljeni bez perspektive. Za to vreme, autokrate rade šta hoće, pune svoje džepove i prazne državnu kasu. 
 
masoni-foto-youtube-1388861898-418827
 
Da li vam ovo zvuči poznato?
 
Mogu li se ove zakonitosti primeniti na nekog sa ovih prostora?
 
Izmišlja li neko, upravo u ovom trenutku, razne gluposti i nebuloze i lansira ih u medijima?
 
Ispira li se mozak narodu?
 
Šta god radili i uradili, autokrate ostaju autokrate, lopovi ostaju lopovi, šibicari ostaju šibicari i ta činjenica ne može da se promeni. Mogu da lažu, ponekog i da slažu, ali ne mogu da zaustave istinu. Ona je kao voda, uvek pronađe nekakvu pukotinu. 
 
Ničija nije do zore gorela!
 
(30.11.2015)