INDIREKTNO

Piše: Aleks Martin

Trust mozgova

Balkan opet preti da (p)ostane bure baruta. Političari ispaljuju ratobornu i ratnohuškačku retoriku, novinari dolivaju ulje na vatru, a državice nastale raspadom Jugoslavije ubrzano se naoružavaju, što ne sluti na dobro.

Lopovčine u „Armani“ odelima spremne su da zarad ličnog profita opet započnu krvavo kolo i gurnu u haos rata narode koje su prethodno ponizili i opljačkali do gole kože. Da „sitna boranija“ gine, dok bi oni kupili kajmak i bogatili se.

E pa, neće da može!

Možda je ovo zveckanje oružjem u službi nečije predizborne kampanje, a nije isključeno i da postoji pakleni plan skovan tamo negde u Londonu ili u Vašingtonu, plan što ima za cilj da nas gurne u katastrofu, a kojeg marionetski političari sa Balkana sprovode po nalogu svojih mentora. Vreme će otkriti karte, a ko preživi – pričaće.

Nedavni boravak premijera u Rusiji i Belorusiji i poslovi koji su dogovoreni oko uvoza polovnog i poluupotrebljivog naoružanja iz spomenutih zemalja obavijeni su velom tajne. Po svoj prilici, radi se o aranžmanu koji je dobar za „braću“ sa Istoka i za našega premijera, ali - loš za državu Srbiju i njezine građane. Ništa novo, jer smo od vladajućih političara navikli na neodgovorno ponašanje i olako razbacivanje novcem poreskih obveznika. Navikli smo, nažalost, i na netransparentnost i sakrivanje od očiju javnosti onih najbitnijih detalja ugovora koji se tiču građana Srbije, jer se iz njihovih džepova svi cehovi plaćaju.

Svojevremeno su „pametni“ političari budzašto rasprodali naše naoružanje i resurse vojske, da bismo sada uvozili naoružanje iz inostranstva po paprenim cenama. Lucidno i veoma racionalno, kako se uostalom i može očekivati od ljudi sa kupljenim diplomama i prepisanim doktoratima, koji nemaju ni znanja ni mnogo mozga u glavi, ali im je zato ego veliki kao Avala!

Vojska Srbije je ne tako davno po smešnoj ceni rasprodala svoje čamce privatnicima, da bismo – kada su izbile poplave – morali da moljakamo Ruse da nam sa svojim plovilima pomažu! Nešto slično ponovilo se i kada su u pitanju ledolomci. Mi smo naše pretopili u staro gvožđe, a kada se Dunav zaledio kukali smo Mađarima da dođu da nam razbijaju led.

Mi više jednostavno ne znamo šta radimo i kuda udaramo!

Nema ovde niti znanja niti pameti ni morala, nema ozbiljnost, odgovornosti... Vladaju šarlatani i diletanti. Zato nam se svuda u svetu smeju i služimo za sprdnju i za*ebavanje.

Srbija je, nažalost, banana država, mi smo jedan cirkus u kome su majmuni pobegli iz kaveza.

Današnjom Srbijom upravlja „trust mozgova“ gde kolo vode presvučeni radikali zajedno sa presvučenim komunistima. Oni nisu sposobni da od jednog državnog dinara naprave dva, ali jesu  – da od dva naprave jedan. 

Sami smo (ih) birali, pa je red i da sami snosimo posledice.

(05.02.2017)