INDIREKTNO

 
Piše: Aleks Martin
 
Veliki Gazda
 
Političari su svuda isti. Malo lažu, malo kradu, a premnogo brbljaju. Priča je sračunata da izazove medijsku pažnju i da utiče na prikupljanje političkih poena kod lakovernih birača. Demagoške priče i pričice najčešće predstavljaju običnu dimnu zavesu koja ima za cilj da zamagli pravu suštinu onog što nam se dešava.
 
U Srbiji je laž i manipulacija prilagođena mentalitetu građana i onih koji se građanima obraćaju. Majstori demagogije svakodnevno vređaju našu inteligenciju trudeći se da nas ubede da ne vidimo ono što vidimo, da ne čujemo ono što čujemo, da smo odgovorni za ono što nismo... Ako Veliki Gazda kaže da je dan noć - onda je to valjda tako, jer Gazda najbolje zna, uostalom ne bismo glasali za njega da nije najmudriji!?
 
Političkim marketingom, šarlatani nam ispiraju mozak. Ne skidaju se sa TV ekrana, vise na društvenim mrežama, pune su novine njihovih slika i gluposti koje izvaljuju. Stvaraju privid akcije, trude se da nas ubede da nešto korisno rade za narod, a u stvari rade protiv interesa Srbije. Svesno i dosledno.
 
Za koga rade manipulanti? Za sebe. Za one koji su im pomogli da dođu na vlast. Za tajkune i svetske multinacionalne kompanije. Za globaliste. 
 
Interesi spomenutih su dijametralno suprotni interesima našeg naroda.
 
Diletanti, šarlatani i šizofreničari danas upravljaju Srbijom. Uravljaju tako da iza njih ostaje pustoš. Čim zinu – lažu, tako da im ne treba verovati ni reč. 
 
Polit
 
Ljudi bez morala i skrupula kroje nam sudbinu. Paraziti, neznalice, prevaranti, od zlog oca i od gore majke. Skupilo se to s konca i konopca i zajahalo narodu na grbaču, pa ne namerava skoro da sjaše.
 
Kada bi znali nešto korisno da rade, ne bi se bavili politikom.
 
Pravo je čudo kako uopšte imamo leba da jedemo, kada se ne radi ništa. Kada se ne proizvodi ništa. Kad se ne izvozi ništa. 
 
Ne stvara se nikakva vrednost, nego se krade i zatire i ono malo što nam je ostalo.
 
Da je kojim slučajem živ, Džordž Orvel bi se sigurno nastanio u Srbiji. Ovde bi dobio najbolju inspiraciju za svoje romane.
 
Veliki Gazda je najjači od svih majstora obmane. Šampion neukusa i kiča, idol budala i bolesnika. Taj uvek laprda. Taj ne zatvara usta. Taj mora da bude u središtu pažnje! 
 
Ne zna se ko je zreo za Lazu, Gazda ili narod kome on pripada. Možda oboje. Da nije ovakvog naroda, ne bi bilo ni ovakvoga Gazde. Gazdi je potreban baš ovakav narod, a narodu ovakav Gazda.
 
Malo je onih normalnih, koji shvataju suštinu mentalnog sklopa Gazde i njegovih podanika.
 
Malo ih je da bi nešto p(re)okrenuli. 
 
Zato nam se crno piše. 
 
(29.07.2015)