PREDSTAVLJAMO USPEŠNE PREDUZETNICE:  MIRJANA MILIVOJEV

TT Trudom i ljubavlju do uspeha

 

  Želim da u ovaj stari i sladak  zanat, proizvodnju konditorskih  artikala,  uključim    što više mladih

  

Među ovogodišnjim finalistkinjama izbora za preduzetnicu godine („Cvet uspeha za ženu zmaja“) koji organizuje Udruženje poslovnih žena Srbije, nalazi se i Mirjana Milivojev iz Čuruga. Ova vredna i preduzimljiva dama rukovodi firmom SZR „Bombonica“, koja je osnovana krajem 2004. godine.

-Ponosna sam na to što sam od jednog početnika koji je znao samo da radi ovaj posao izrasla u uspešnu poslovnu ženu, svojim i samo svojim trudom i radom – kaže gospođa Mirjana u razgovoru za „Net Magazin“.

* Ističete se kvalitetom, kllijenti Vas prepoznaju. U čemu je formula uspeha?

 -Sami ste rekli - kvalitet je na prvom mestu. Uz to je veoma važan uložen rad, odricanje i strpljenje u poslu kojim se bavim. Nominacija za preduzetnicu godine u izboru Udruženja poslovnih žena Srbije (UPŽ) samo je još jedna od nagrada za sav moj uložen trud ovom divnom zanatu. Podstrek da budem još bolja i kvalitetnija.

* Postoji li neka ambicija koju još niste ostvarili?

 -Tužno je ako čovek nema ambicija, ma čime se bavio. Ja lično imam veliku želju da u ovaj stari zanat uključim što više mladih, da osete ukus i miris davnih vremena. Da shvate da je porodica osnov svega , nešto što nam se nažalost polako gasi. Da sačuvamo svoj identitet i budemo svoj na svome.

* Žene preduzetnici u našoj zemlji suočavaju se sa teškim problemima. Kako biste ocenili trenutnu poslovnu klimu i šta učiniti da se stvore bolji uslovi za poslovanje privatnih preduzeća?

 -U okviru moje delatnosti, a to su umetnički i stari zanati, država bi trebalo da ima više sluha za promovisanje tradicionalnih stvari, promovisanja putem medija, davanje odredjenih povlastica. Nažalost, kao proizvodjači svrstani smo u ravan sa preprodavcima, koji ni blizu nemaju obavezu poput nas, koji pratimo sve standarde. Reklama prodaje pola robe, nažalost skupe su i mi nemožemo sebi da priuštimo tako nešto.Pomoć je uvek dobro došla .

 * I na kraju ovog razgovora, šta biste poručili ženama koje se odluče da uplove u vode preduzetništva?

 -Pre svega da vole ono što rade – zaključila je Mirjana Milivojev.

 (28.09.2017)