PREDSTAVLJAMO  USPEŠNE  PREDUZETNICE   

BILJANA BOŠKOVIĆ  (MARKOVIĆ KOMERC)

 

Podrška i poštovanje za klijente

 

Vlasnica preduzeća “MARKOVIĆ KOMERC” iz Rume Biljana Bošković, nastavljajući preduzetničku tradiciju svojih roditelja koji su 1987. godine počeli da se bave privatnim biznisom, odlučila je da 1997. osnuje sopstveno preduzeće, tada pod nazivom “Maja”. Njena odluka bila je da nastavi da se bavi istom delatnošću kojom su se bavili i njeni roditelji - pogrebnim uslugama. U razgovoru za “Net Magazin” gospođa Biljana govori o svojoj preduzetničkoj delatnosti, ali i aktuelnom trenutku ženskog preduzetništva u Srbiji.

* Iza Vas je bogato poslovno iskustvo. Početak je bio težak, nije ni danas lako zadovoljiti zahteve tržišta.  Kada se sada osvrnete na put koji ste prešli, šta biste izdvojili kao ono čime se najviše ponosite?

-S obzirom  da iza mene stoji bezmalo tridesetogodišnje iskustvo u poslu, ono što za mene predsavlja svakako najveći uspeh je to što smo opstali tolike godine iza kojih stoji upornost i maksimalno požrtvovanje.

* Ističete se profesionalizmom, kllijenti Vas prepoznaju. U čemu je formula uspeha?

-Formula uspeha je u poštovanju klijenta, korektnom ophođenju prema njima, jer u momentu kada oni gube svoje najmilije vi ste tu da im pružite svu neophodnu pomoć i informacije, kao da im pomognete u rešavanju problema sa kojima se tada sreću.

 

* Šta za Vas lično znači priznanje Udruženja poslovnih žena Srbije?

-Svaka pohvala i priznanje laska ženi, kako na privatnom tako i na poslovnom polju. Drago nam je što je neko primetio naš rad i zalaganje.

 

* Žene preduzetnici u našoj zemlji suočavaju se sa teškim problemima. Kako biste ocenili trenutnu poslovnu klimu i šta učiniti da se stvore bolji uslovi za poslovanje privatnih preduzeća?

-Problemi sa kojima se sreću preduzetnici isti su za oba pola, ponekad je ženama nešto teže, ali uspevamo da se izborimo sa tim. Što se tiče naše delatnosti, značilo bi nam kada bismo imali približno ista prava kao i Javna komunalna preduzeća.

* Šta biste poručili ženama koje se odluče da uplove u vode preduzetništva?

 -Odluka je prvi korak kad rešite da plivate vodama preduzetništva, sve ostalo što vas čeka na tom putu je neizvesno. Ali ako ste uporni, vredni, istrajni – uspeh će doći, a sa njim i ostale lepe stvari.Verujte u sebe i nikad ne recite da nešto ne može…i sutra ću. To u privatnom poslu NE POSTOJI. HRABRO NAPRED !

 PROIZVODNJA, PRODAJA POGREBNE OPREME I PREVOZ

Adresa: 15. avgust 73, 22400 Ruma. Telefon: 022 / 478 - 520

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.