PREDSTAVLJAMO  USPEŠNE  PREDUZETNICE   SNEŽANA OBRADOVIĆ (ALEDJO doo)

 

Sistematskim radom do uspeha

 

Kompanija ALEDJO dostigla je ugled i reputaciju, a direktorka Snežana Obradović nominovana za nagradu “Cvet uspeha za ženu zmaja”

 http://www.aledjo.rs/index.html

Od male zanatske radionice koja se od 1967. godine bavila kovačkim uslugama i bravarijom, firma ALEDJO prerasla je u mašinsko - kovačku radionicu 1992. Daljim razvojem, 2006. godine, radionica izrasta u metalopreradjivačko preduzeće. Danas ALEDJO doo poseduje impozantan mašinski park koji čini preko 20 mašina, i to: mašine za struganje, glodanje, bušenje, razvrtanje, dubljenje, kovanje i zavarivanje. Specijalnost firme ALEDJO doo su raznovrsnost usluga - izrade pojedinačnih i maloserijskih delova iz oblasti održavanja. Postoji niz projekata na kojima firma radi, kao što su transportni sistemi, sistemi prenosa snage, prehrambena i laboratorijska oprema, delovi iz auto industrije, delovi poljoprivredne mehanizacije, sistema konstrukcija, elementi raznih postrojenja i utenzilija.

 

Danas, 2017 godine, kompanija ALEDJO doo sarađuje sa ozbiljnijim firmama. Specijalizovali su se za nove delove koje do sada nisu radili, kao što su delovi za rendgen mašine, delovi mašina za preradu voća i povrća, kao i delovi mašina za industrijsku automatizaciju.

 

Impozantan CV ove kompanije predstavlja odgovornost i obavezu da se nastavi sa uspešnim razvojem, a što se tiče poslovnih rezultata oni su zapaženi od javnosti, pa je direktorka kompanije Snežana Obradović ove godine nominovana za nagradu “Cvet uspeha za ženu zmaja” Udruženja poslovnih žena Srbije. Ovo je bio povod za naš intervju sa uglednom preduzetnicom koja iza sebe ima veliko iskustvo i znanje.

 

* Kompanija  ALEDJO doo izgradila je zavidnu reputaciju. Iza Vas su godine napornog rada, početak je bio težak, kada se sada osvrnete na put koji ste prešli šta biste izdvojili kao ono čime se najviše ponosite?

 

-Ono čime se najviše ponosim je moja odluka da se pridružim svom suprugu u poslu kojim se on bavio, gde smo zajedničkim snagama uspeli da dodjemo na nivo na kome se danas dalazimo. Mislim da nisam pogrešila – kaže gospodja Obradović.

 

 

* Ističete se kvalitetom i profesionalizmom, klijenti Vas prepoznaju. U čemu je formula uspeha?

-Naša formula uspeha podrazumeva kvalitet , brzinu i umerenu cenu.

 

* Ove godine ste nominovani i za preduzetnicu godine u izboru Udruženja poslovnih žena Srbije. Šta za Vas znači ovo priznanje?

-Ovo priznanje za mene bi značilo mnogo, jer bi samim tim dobila podstrek i dodatnu motivaciju za dalje uspehe, kako u poslu tako i u životu.

* Žene preduzetnici u Srbiji se suočavaju sa teškim problemima. Kako biste ocenili trenutnu poslovnu klimu i šta učiniti da se stvore povoljniji uslovi za poslovanje privatnih preduzeća?

-Problemi su veliki, ali ako je čovek dovoljno uporan onda mislim da nijedan problem nije prepreka.

Što se tice poslovne klime kod nas, verujem da može dosta da se uradi od strane države, ali mislim da treba zajedno da radimo na poboljšanju poslovne situacije.

Kada se pominju uslovi poslovanja, trebalo bi baciti akcenat na direktno spajanje firmi kako u Srbiji tako i u inostranstvu, i time stvoriti sigurnu tehničko - poslovnu saradnju gde bi, uverena sam, rezultati poslovanja bili brži.

* Šta biste poručili ženama koje se odluče da uplove u vode preduzetništva?

-Poruka bi bila sledeća: budite uporne,  razmisljajte pragmatično, jer samo tako se mogu napraviti pravi rezultati – zaključuje gospođa Obradović u razgovoru za “Net Magazin”.

(03.10.2017)