INM  ARILJE

 

Porodična kompanija sa vizijom

 

Ugledna firma iz Arilja bavi se profilisanjem krovno fasadnih i duboko nosećih limova, a koliko su uspešni u poslovanju govori i podatak da je vlasnik Ivan Mutavdžić nominovan među najbolje preduzetnike 2019. godine po izboru kompanije „Ernst & Young“ (EY)

INM Arilje

Bez porodične sloge i jasne vizije razvoja, nema ni uspeha. To potvrđuje i primer kompanije „INM Arilje“ koja je osnovana 1992. godine, a odlikuju je visoki profesionalni standardi i čvrste etičke norme. Ova ugledna firma razvijala se u skladu sa načelima tri generacije porodice Mutavdžić.

„INM Arilje“ se bavi profilisanjem krovno fasadnih i duboko nosećih limova. Vlasnik i osnivač, gospodin Ivan Mutavdžić, odlučio je da znanja i dobra organizacija poslovanja istaknu kompaniju u širem okruženju, tako da preduzeće uživa ugled jednog od najboljih iz ove oblasti na teritoriji Srbije.

 

Koliko je firma iz Arilja uspešna, govori i podatak da je Ivan Mutavdžić nominovan među najbolje preduzetnike 2019. godine po izboru renomirane kompanije „Ernst & Young“ (EY). Upravo ta činjenica bila je povod za naš razgovor sa gospodinom Mutavdžićem, kako bismo čitaoce „Net Magazina“ upoznali sa kompanijom „INM Arilje“.

*  Kompanija “INM DOO ARILJE” izgradila je zavidnu reputaciju. Početak je bio težak, kada se sada osvrnete na put koji ste prešli šta biste izdvojili kao ono čime se najviše ponosite?

-Ponosan sam na ukupan rezultat koji je porodična kompanija postigla u ne baš lakim uslovima privređivanja. Posebno bih istakao da smo kao porodica uspeli da na zaposlene prenesemo korektan odnos prema kupcima, a isto tako i prema dobavljačima. Postigli smo da zaposleni u kompaniji imaju osećaj pripadnosti istoj, i da je doživljavaju kao svoju, što ih čini ponosnim. Rezultat toga je - kvalitetan proizvod i zadovoljstvo kupca našim proizvodom, kao i odnosom prema kupcu i dobavljaču.

Ivan Mutavdzic

*Kvalitet je Vaš zaštitni znak, klijenti Vas prepoznaju. U čemu je formula uspeha?

-Uspeh Vam uvek garantuje kvalitetan proizvod, pošten rad, uvažavanje zaposlenih u kompaniji. Zatim korektan odnos prema kupcu, dobavljaču i okruženju u kojem živite i privređujete.

* Koji su planovi za budućnost?

-Planiramo nove proizvode i stalan rad na podizanju kvaliteta proizvoda i usluga. Takođe su u planu i ulaganja u novu opremu.

* Preduzetnici u našoj zemlji se suočavaju sa mnogim problemima. Kako biste ocenili trenutnu poslovnu klimu i šta učiniti da se stvore povoljniji uslovi za poslovanje privatnih preduzeća?

-Da bi država zadržala mlade i pametne ljude, mora uspostaviti institucije u koje bi mladi ljudi imali poverenja. Smanjiti opterećenja koja trenutno pritiskaju privredu, a taj deo da služi za povećanje plata zaposlenih.

Ukoliko država prepozna poštena porodična preduzeća i zaštiti ih od fantomskih i političkih preduzeća, sa jakim institucijama, očekuje nas bolje vreme. Jake institucije i jaka država su garancija mladim i pametnim ljudima da se vredi pameću i radom boriti za svoju zemlju.  Onda će oni razvijati svoje okruženje. 

Nama razvoj mogu doneti samo domaća pamet i naši ljudi. Nijednu zemlju nisu razvili stranci.

*  Šta biste poručili mladim ljudima koji se odluče da uzmu svoju sudbinu u svoje ruke i postanu preduzetnici?

-Mladima preporučujem da svoju budućnost uzmu u svoje ruke i da razvijaju svoju državu, a ne tuđu – zaključio je Ivan Mutavdžić u razgovoru za “Net Magazin”.

-------------------- 

Kvalitet i profesionalizam

Glavna karakteristika kompanije “INM Arilje” je stalni uspon, kako u razvoju proizvodnih kapacieta, tako i u osvajanju novih proizvoda, proširenju obima poslovanja i broja zaposlenih. Plasiranjem svojih proizvoda na inostrano tržište, kompanija “INM Arilje” potvrđuje svoju uspešnu politiku profesionalnog pristupa i održavanja nivoa kvaliteta u svojim proizvodima. INM poseduje sertifikate ISO 9001:2015, ISO 14000:2015, kao i CE znak, a dobitnik je i brojnih priznanja za pružanje podrške manifestacijama od kulturnog i naučnog značaja.

(04.03.2020)