Radisson Blu Old Mill Hotel, Belgrade udahnuo je novi život industrijskoj zoni centra Beograda. Prvi dizajn hotel u gradu, svojim posetiocima predstavlja jedinstvenu priču, koja kroz dizajn enterijera i mešavinu autentičnog nasleđa i industrijskog šika oživljava duh prvog parnog mlina iz 1901. kao i Beograda i njegovih reka. Dizajn hotela delo je prestižnog studia Graft iz Berlina. Hotel nudi 236 soba, uključujući 14 apartmana. Sve sobe ukrašene su umetničkim delima, koje je oslikao umetnički studio Strauss & Hillegaart. Svim gostima je na raspolaganju Fitness & Wellness centar, parking otvorenog i zatvorenog tipa, kao i 6 sala za organizaciju događaja, sastanaka i venčanja.

Hotelski restoran i bar, OMB Larder + Lounge, promoviše srpsku kulinarsku tradiciju, nudeći na svom bogatom meniju sveže namirnice lokalnih proizvođača pripremljene na kreativan način, u skladu sa tehnologijom modernističke kuhinje, što je svojevrstan novitet u našem gradu. Vatromet ukusa i nesvakidašnje kombinacije snažno deluju na sva čula, pa svako ko proba neku od đakonija iz raznovrsne ponude jednostavno žudi da okusi još nešto.

Restoran OMB Larder neguje koncept spore hrane (”Slow food”), namenjen hedonistima i istinskim ljubiteljima hrane koji polako uživaju u svakom zalogaju obroka i smatraju gastronomsko uživanje načinom života. Ovaj koncept je predstavljen pre 30 godina, kao alternativa brzoj hrani (”Fast food”), u nastojanju da se očuva nasleđe tradicionalne i regionalne kuhinje i podstakne poljoprivreda i stočarstvo u lokalnim eko-sistemima. U restoranu je uveden i inovativni, održivi koncept "nulte kilometraže", što znači da se prehrambeni proizvodi uzgajaju i nabavljaju od lokalnih proizvođača. Na meniju su jagnjetina sa Stare planine, meso mangulice, domaći sir, maline i pivo domaćeg proizvođača Kabinet pravljeno po originalnoj recepturi. Sve namirnice su vrhunskog kvaliteta, pažljivo odabrane i maštovito kombinovane u jelima raznovrsnih boja i prefinjenih ukusa.

U ponudi deserta, posebno mesto ima sladoled pripremljen u svojevrsnoj laboratoriji, tzv. ”Ice Lab”, sa tekućim azotom na 1900 C ispod nule. Sladoled raznovrsnih ukusa savršeno se stapa sa izuzetnom aromom kafe Arabika i Robusta, italijanskog brenda Leonardo Leli (Leonardo Lelli), koja se može naći samo u ovom hotelu.

Ovaj hotel predstavlja priču o Beogradu i srpskoj tradiciji i zapravo je jedinstvena oaza koja pruža priliku da se istovremeno baci pogled i u prošlost i u budućnost, u spektakularnom svetu gastronomije koji nas čeka da ga otkrijemo.

Radisson Blu Old Mill Belgrade it is a focus hotel of the Carlson Rezidor Hotel Group, one of the largest hotel companies worldwide. It has a fascinating story to tell to its visitors, within its unique design resembling the Old Mill building, the city of Belgrade and its rivers.

 Radisson Blu Old Mill Hotel gave a new life to the industrial area located practically in Belgrade downtown. The guests may experience the spirit of the 19th century’s Old Mill reflected in every detail of the interior displaying natural colours and materials (such as oak, stone, bricks, copper, and textile) combined with the latest designer touch. A unique ambient of the Hotel was created by a prestigious, Berlin–based Graft Architects design bureau, which preserved the mill’s authentic heritage with a mixture of industrial-chic aesthetic. The rooms were exclusively decorated with wall paintings by Strauss & Hillegaart artistic society.

 Radisson Blu Old Mill Hotel Belgrade is specialised in offering services for business people, with 236 hotel rooms including 14 suites, a modern conference centre and other high-class amenities. It was the first hotel in Serbia to receive the Green Key eco-label, promoting sustainable tourism, which is another exclusive feature introduced on this market.

The Hotel’s OMB Larder + Lounge promotes Serbian culinary tradition by incorporating fresh, local products and creative, modernist cuisine’s techniques in an extensive menu, as a complete novelty in this city.

 Within cherishing the Slow Food concept and the contemporary Serbian cuisine, Hotel’s OMB Larder + Lounge also introduces a “zero kilometers” policy, meaning that all food products are grown and purchased locally in Serbia. Besides tasting and enjoying fresh, home-made specialties, guests are welcome to buy carefully selected food and drinks in the hotel larder. One of the Chef’s surprises is the ice-cream made in a special Ice Lab with liquid nitrogen at 1900 C below zero.