TeleGroup ponosni dobitnik Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje “Đorđe Vajfert”

Kao kompanija koja je pokazala najveću posvećenost principima društvene odgovornosti u Srbiji, TeleGroup je nosilac prvog mesta u kategoriji srednjih privrednih društava i dobitnik Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje “Đorđe Vajfert” koju je dodelila Privredna komora Srbije.

Privredna komora Srbije prepoznala je važnost I podršku koju TeleGroup pruža organizaciji Dostignuća mladih u Srbiji koja predstavlja najveći svetski program preduzetničkog obrazovanja koji godišnje pohađa više od 10 miliona učenika. Misija TeleGroup-a je da kroz podršku program učeničkih kompanija omogući pripremu i osposobljavanje generacija učenika za uspešan život i rad u savremenom svetu u kome su najveće vrednosti inovativnost i preduzetnička inicijativa.

Telegroup 5 2019

Svečana dodela nagrada održana je u petak, 24. maja 2019, u Privrednoj komori Srbije, a gospodin Mihailo Vesović, direktor Sektora za strateške analize, analitiku, usluge, servise i pakete proizvoda PKS, koji je otvorios večanost, istakao je da se ove godine na njihovo zadovoljstvo prijavilo 50 kompanija i da društveno odgovorno poslovanje danas postaje poslovni model, deo poslovne politike, u svim segmentima organizacije, u celom lancu vrednosti, u svim oblastima privređivanja. Taj model, kompanijama ne stvara trošak već donosi dodatu vrednost, dodao je Vesović.

Privredna komora Srbije sedmi put dodelila je Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje „ĐorđeVajfert“. Nagrađeno je ukupno 15 kompanija u tri kategorije -velika privredna društva, srednja privredna društva i mikro/mala privredna društva. U sastavu žirija bili su predstavnici Privredne komore Srbije, Ministarstva privrede, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva zaštite životne sredine, Javnog medijskog servisa Srbije i civilnog sektora.

Naš doprinos društvenoj zajednici, ulaganje u edukaciju i obrazovanje kroz organizaciju Dostignuća mladih i kroz brojne druge inicijative, ulaganje u kulturu i umetnost, sport, humanitarna podrška socijalno ugroženima i drugi društveno odgovorni projekti, prepoznati su i nagrađeni, a mi ćemo se truditi da još posvećenije sprovodimo aktivnosti koje podstiču razvoj i podižu standard šire društvene zajednice, bilo da je reč o ekonomskim, socijalnim ili ekološkim pitanjima i time opravdamo ovu prestižnu nagradu – saopštila je kompanija TeleGroup.

24.05.2019.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Saradnja Siemens - TeleGroup

Kompanije Siemens d.o.o. Beograd i Telegroup d.o.o. Beograd potpisale su Memorandum o razumevanju kojim će dve kompanije u budućnosti ostvariti partnersku saradnju na projektima u oblasti saobraćaja, industrije i energetike.

Potpisnici ugovora prepoznali su priliku da udruže kapacitete i stručnost kako bi sarađivali u zajedničkim oblastima na tržištu, a koje se odnose na moguće buduće projekte u oblastima za pametne gradove u Srbiji, projektima automatizacije i projektima u oblasti IT i telekomunikacija.

Potpisivanje ugovora održano je u prostorijama kompanije Siemens Srbija, a ugovor su potpisali Udo Ajhlinger, generalni direktor Siemens d.o.o. Beograd i Jelena Veljić, zamenik direktora Siemens d.o.o. Beograd, dok je u ime kompanije TeleGroup memorandum potpisala Diana Gligorijević, član Izvršnog odbora, izvršni direktor marketinga, TeleGroup.

memorandum siemens i telegroup

„Naša kompanija u Srbiji i svetu poznata je po najsavremenijim rešenjima i uslugama u oblastima energetike, industrije i saobraćaja. Pionir smo u oblasti digitalizacije, a cilj nam je da pored promovisanja ove teme svojim kupcima predstavimo naše nove proizvode i rešenja koja mogu unaprediti njihovo poslovanje i status na tržištu. Veoma me raduje ovakav vid saradnje i što ćemo na budućim projektima imati partnera kakav je TeleGroup“, izjavio je Udo Ajhlinger, generalni direktor kompanije Siemens d.o.o. Beograd.

Siemens je u Srbiji prisutan 132 godine i daje ključni doprinos realizaciji kapitalnih investicija u Srbiji i simbol je inovacija, kvaliteta, pouzdanosti i inženjerske izvrsnosti zajedno sa partnerima u Srbiji.

„Počastvovani smo činjenicom da Siemens prepoznaje ekspertizu, kvalitet, pouzdanost, raznovrsnost usluga koje pružamo kao i kompleksnost implementacije najsavremenijih tehnologija koje su od značaja za unapređenje kvaliteta rada i života uopšte. Imajući aktivnu ulogu u tehnološkim promenama koje se dešavaju i sprovođenju digitalne transformacije kako u našoj kompaniji, tako i u ekonomiji naše zemlje, prepoznajemo izazovnost uloge da jesmo i budemo u budućnosti kontinualni partner kompanije Siemens kako u Srbiji, tako i u državama u regionu na kojima poslujemo“, izjavila je Diana Gligorijević, član Izvršnog odbora i izvršni direktor marketinga, TeleGroup.

(21.03.2019)

FOTO GALERIJA:   https://www.telegroup-ltd.com/sr/potpisan-memorandum-o-razumevanju-kompanija-siemens-i-telegroup/