PREDSTAVLJAMO USPEŠNE KOMPANIJE  TESTERAL doo

Lideri u svojoj branši

Firma pripada grupaciji STS Kan u vlasništvu porodice Vidojević * Poslovanje vodi Sanja Vidojević Stanimirović, koja je nominovana za preduzetnika godine u izboru Ernst & Young (EY)

Kompanija Testeral iz Jagodine pripada grupaciji STS Kan u vlasništvu porodice Vidojević, koja se bavi preduzetništvom još od 1971. godine. Poslovanje sa aluminijumom započeli su 1996. da bi u međuvremenu došli do proizvodnje viskokvalitetnih arhitektonskih aluminijumskih i čeličnih konstrukcija, fasada, prozora i vrata.

Što se tiče stolarije, cilj firme je da kupcima obezbedi na jednom mestu kompletan materijal za izradu iste po najpovoljnijim cenama, sa doslednim i pouzdanim kvalitetom brendova. Svojom distribucijom, komercijalom i stalnim lagerom Testeral uspešno snabdeva 3000 kupaca u svim gradovima Srbije. Ovlašćeni su uvoznici i distributeri za proizvode raznih brendova koji se bave proizvodnjom repromaterijala za stolariju, a od koji su najznačajni Elvial, Dobroplast, Stublina, Maco, Isoleader, Panadur.

Pripadnik treće generacije u porodici Sanja Vidojević Stanimirović trenutno vodi poslovanje Testerala. Ona sa ponosom ističe da su stručnost, tradicija i kvalitet sinonim za Testeral, kao i to da su zaposleni i „know-how“ njihova najveća vrednost u kompaniji. Testeral izvozi 95 odsto svoje proizvodnje na tržište Zapadne Evrope, a njihov cilj je, između ostalog, da postanu vodeća balkanska kompanija u svojoj branši.

-Kada me pitaju u čemu je formula uspeha, uvek naglašavam – posvećenost, hrabrost, ljubav, požrtvovanje... Spremnost da se preuzme odgovornost, spremnost na odricanje, na ispunjavanje zahtevnih standarda, spremnost da se kada treba i rizikuje, to je ono što odlikuje preduzetnika – ističe Sanja Vidojević Stanimirović u razgovoru za Net Magazin.

Po rečima naše sagovornice, porodične firme su svuda u svetu „kičma kapitalizma“, jer ove kompanije krasi sloga i harmonija bez čega ne može biti dobrih poslovnih rezultata.

-Nažalost, domaće porodične firme u Srbiji su zanemarene, prednost se daje inostranim investitorima. Kada bi država prepoznala značaj domaćeg preduzetništva svima bi bilo bolje. Poslovna klima mogla bi se promeniti, što bi za posledicu imalo i veći privredni rast. Budućnost srpske privrede je u izvozu, i to ne samo u zemlje Zapada i Evropske Unije, nego i u sve ostale zemlje. Velika su tržišta u igri, postoje nebrojene mogućnosti...

Uspesi kompanija u vlasništvu porodice Vidojević nisu prošli nezapaženo. Zbog izuzetnih poslovnih rezultata i profesionalizma kojim se odlikuje u svome radu, Sanja Vidojević Stanimirović bila je uvrštena u kandidate za najboljeg preduzetnika 2017. godine, u izboru Ernst & Young (EY). O ovome Sanja kaže:

-Izuzetno sam počastvovana što sam bila među kandidatima za ovo prestižno priznanje i to će mi u budućnosti biti velika motivacija. Činjenica da sam u društvu najboljih preduzetnika za mene je vetar u leđa, a to je ujedno i jedna dodatna obaveza za moju kompaniju da podižemo kvalitet i standarde – zaključuje Sanja Vidojević Stanimirović u razgovoru za Net Magazin.

----------------

Porodica kao inspiracija

U vlasništvu porodice Vidojević nalaze se četiri firme, od kojih su dve takozvane „sestre – kompanije“. Grupacija STS Kan obeležila je nedavno 20 godina uspešnog poslovanja i otvorila show room koji će posetioce podsetiti na ono najvažnije - dom i porodicu. Na svečanom otvaranju, Sanja Vidojević Stanimirović podsetila je da je za njih porodica lajt motiv poslovanja.

(05.04.2018)

www.testeral.com