AKCIJA  „HUMANO  SRCE“
 
Imajući u vidu potrebe društvene zajednice, NET MAGAZIN  je pokrenuo akciju "Humano srce“ čiji je cilj pružanje pomoći šahistima sa invaliditetom. Time želimo da pokažemo društvenu odgovornost i da u ovim teškim vremenima ispoljimo brigu za one kojima je potrebna podrška.
U Srbiji postoje dva šahovska kluba čiji su članovi šahisti sa posebnim potrebama. Šahovski klub «POGLEDI» okuplja ŠAHISTE SA INVALIDITETOM, a deluje u sastavu Udruženja stanara Doma (USD) u Domu za odrasla invalidna lica na Bežanijskoj kosi, opština Zemun. Udruženje stanara Doma (USD) jedinstveno je u Srbiji po tome što okuplja članove različitih dijagnoza (kvadriplegija, paraplegija, CDP, MS, mišićna distrofija, amputacije i sl.)
ŠK «NAPREDAK» okuplja SLEPE I SLABOVIDE ŠAHISTE. Članovi ovog kluba su šahisti oštećenog vida, među kojima ima delimično, ali i potpuno slepih osoba. Oni svoje skromne prostorije dele sa Udruženjem penzionera i svoju šahovsku delatnost obavljaju u teškim uslovima.
Akcijom "Humano srce" želimo da pomognemo šahistima sa invaliditetom, time što ćemo organizovati nabavku šahovskih knjiga, kao i specijalnih šahovskih tabli za slepe i slabovide šahiste. U tom smislu, pozivamo sve ljude dobre volje, institucije, društveno odgovorne kompanije i pojedince, da se pridruže našoj akciji. 
 
Sah klub POGLEDI
                                                                                                                Šahisti iz Doma za odrasla invalidna lica
 
Molimo Vas da nam pružite informacije ukoliko u Vašem gradu i regiji postoji neki šahovski klub koji okuplja šahiste sa invaliditetom i kome je potrebna podrška.
Opširnije informacije o akciji „Humano srce“ možete dobiti na broj telefona 064/ 26 – 20 – 829 ili na e-mail:
kontakt netmagazin