PRVENSTVO OSNOVACA PALILULE U ORGANIZACIJI Š.K. "ROMANTIČARI" MASOVNIJE NEGO IKADA

 
 
Šahovska fešta na Karaburmi
 
Da deca sa Palilule dobro igraju šah, to je poznata činjenica. Ali niko nije mogao da pretpostavi da će ovogodišnje prvenstvo učenika osnovnih škola sa opštine Palilula okupiti ništa manje nego - 111 dečaka i devojčica, ljubitelja "kraljevske igre" !
 
U petak 22. novembra 2013. godine osnovna škola "Filip Višnjić" bila je domaćin jedne prave šahovske fešte, fešte za - vešte. A najveštiji među malim borcima na 64 kockasta polja ne samo da su dobili pehare i medalje, već su izvadili i "vizu" za gradsko takmičenje !
 
Prvenstvo-Palilule
 
Sve je te novembarske večeri na vetrovitoj Karaburmi bilo u znaku igre, sporta, druženja i pravog fer-pleja. Domaćin je za ljubaznost i gostoprimstvo zaslužio čistu peticu, deca i roditelji takođe. Takmičenje malih Palilulaca odlikovala je oštra i bespoštedna borba, zavidan kvalitet šahovske igre i lepo ponašanje. 
 
Turniri Net Magazin
 
Pokrovitelj ove priredbe bila je Gradska opština Palilula čiji je predstavnik Marko Dodić, odbornik u Skupštini opštine, prisustvovao manifestaciji i počastio nagradama najbolje plasirane učenike u svim uzrasnim kategorijama. Organizaciju je, kao i proteklih godina, vodio Š.K. "Romantičari", dok se o aspektu regularnosti i poštovanju sportskih pravila starao iskusni šahovski sudija Milorad Knežević. Organizatoru su podršku pružili nastavnici iz škola koje su delegirale učenike na takmičenje.
 
 
Na "opštinskom" je bilo svega - i smeha i briga, i strepnji i nadanja, i suza i iskrenog radovanja. Spektar dečijih emocija razlio se po Karaburmi. A na kraju takmičenja, kada su podeljene medalje, svi su se razišli sa jednom porukom na usnama - vidimo se i dogodine !
 
Medijski pokrovitelj prvenstva učenika Palilule u šahu - NET MAGAZIN
 
Rezultati i plasman:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Devojčice do 12 godina: http://chess-results.com/tnr117079.aspx?lan=14&art=4&wi=821
 
 
Devojčice do 10 godina: http://chess-results.com/tnr117081.aspx?lan=14&art=4&wi=821
 
 
 
 
U slučajevima kada su dva ili više igrača osvojila isti broj bodova, o konačnom plasmanu je odlučio dodatni kriterijum, takozvani "buholc"
 
Napomena: Rezultati će biti ozvaničeni nakon što ih verifikuje Šahovski savez Beograda