TURNIR U ŠAHU 
 
MEMORIJAL DRAGAN DODOŠ
 
Drugi po redu tradicionalni šahovski turnir MEMORIJAL DRAGAN DODOŠ odigran je u Zemunskom šah klubu, ulica Teodora Hercla 15 ( raniji nazivi ulice: PRILAZ   i   JAKOBA KUBUROVIĆA ). 
Autobuske linije GSP - 15, 18, 45, 78, 85.
Subota. 10. septembar 2022, od 11 časova.  
Deset kola, švajcarski sistem * Tempo igre: 10 minuta 
 
OBEZBEĐEN JE BIO NAGRADNI FOND. 
DODELJENO JE 10 NOVČANIH NAGRADA
 
Prva nagrada bila je 6000 din, druga 5000 din, treća 4500 din, četvrta 4000 din, peta 3500 din, šesta 3000 din, sedma 2500 din, osma 2000 din, deveta 1500 din i deseta 1000 din.
 
Najuspešniji omladinac dobio je kao nagradu šahovsku knjigu.
 
ORGANIZATOR JE OBEZBEDIO ŠAHOVSKE GARNITURE I SATOVE * ROBNA NAGRADA ZA NAJUSPEŠNIJEG OMLADINCA BILA JE URUČENA, JER SE NA TURNIRU TAKMIČILO NAJMANJE TRI IGRAČA IZ TE STAROSNE KATEGORIJE
 
Organizator se zahvaljuje porodici i prijateljima Dragana Dodoša na finansijskoj podršci ovom turniru. Posebnu zahvalnost izražavamo gospodinu Branislavu Đuraševiću, FIDE majstoru u kompoziciji i rešavanju šahovskih problema. 
 
Zemunski šah klub ima kafeteriju, sa popularnim cenama kafe i pića. 
Pravo učešća na turnirima imaju svi šahisti, bez obzira na godište, titulu i pol.
Organizator turnira: Zemunski šah klub * Voditelj turnira: Marko Daković * Medijski pokrovitelj: Net Magazin * Prijatelj turnira: Šahovski klub "Delfin" 
 
BROJ UČESNIKA TURNIRA BIO JE OGRANIČEN 
 
REZULTATI MEMORIJALA "DRAGAN DODOŠ" ODIGRANIH 2021. I 2022. GODINE:
 
 
 
 
          Zemun         Turniri Net Magazin
 
 
Upisnina za učešće na turniru iznosila je 500 dinara (za velemajstore 300), a prijave za turnir su izvršene telefonskim pozivom (064 26 20 829), SMS porukom ili putem e-maila sahovskiclubOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
 
ŽELIMO ŠAHISTIMA DOBRODOŠLICU I NA BUDUĆIM TURNIRIMA ZEMUNSKOG ŠAH KLUBA!
 
 
 
 

ШАХОВСКИ ТУРНИР                                                                   Правилник

 

 • Игра се 10 кола уз темпо од 10 минута, без бонификације, по правилима брзопотезног шаха. Немогућ потез санкционише се губитком партије.
 • Играчи сами пријављују резултат после партије, доласком до судијског стола.
 • Ако се неки играч одлучи да напусти турнир пре завршетка, треба да то пријави водитељу турнира. У супротном, биће забележен и санкционисан плаћањем скупље уписнине (веће за 100 динара) на првом следећем турниру на којем се појави.
 • Молим да се културно понашамо и поштујемо фер плеј.
 • Молим да искључите своје мобилне телефоне. Играч коме зазвони телефон за време партије биће јавно опоменут, а ако му се то понови казниће се губљењем партије контумацијом.
 • Молим да не седате за сто одређен за судију турнира и не дирате компјутер који користи судија. Играч који то учини биће опоменут, а ако му се то понови казниће се губљењем партије контумацијом.
 • Молим да тоалет користите културно.
 • Након што завршите своју партију, немојте причом ометати шахисте који још играју.
 • Број и висина новчаних награда зависи од броја учесника на турниру. Осим новчаних, могуће су и робне награде, у складу са пропозицијама турнира.
 • Награде нису дељиве и не могу се кумулирати.
 • Медијски покровитељ турнира задржава право да додели специјалну награду за фер - плеј, или за најуспешнијег ветерана.
 • Пријаве на турнир које нису праћене уплатом уписнине прелиминарно ће бити регистроване, али оне не гарантују пријављеном учеснику место на турниру. Учешће гарантује непосредна пријава организатору на самом турниру, и то најкасније 15 минута пре термина одређеног за почетак такмичења. 
 • Повраћај новца који је уплаћен за уписнину могућ је само у случају да играч није одиграо ниједну партију на турниру. 
 • Јавно истакнутим правилником, сматра се да је учесник турнира упознат са пропозицијама, па организатор задржава право да у складу са тим примењује правилник турнира у односу према свим учесницима. Играчу који крши пропозиције може бити забрањено учешће на будућим турнирима.
 • Евентуалне рекламације на награде и на коначан пласман који водитељ турнира објави могу бити прихваћене само ако су у складу са пропозицијама, и то непосредно након турнира. Накнадне рекламације неће бити разматране.
 • Играч који напусти турнир пре проглашења победника губи право на награду, ако је међу награђенима. Организатор задржава право да ту награду додели неком од играча који су међу ненаграђенима, а присутни су на церемонији проглашења победника турнира (најбоље пласираном). Турнир није завршен када се одигра последње коло, него када се заврши проглашење победника и уруче награде.
 • Незванична табела турнира, са резултатима, биће објављена на Интернету, на CHESS RESULTS. Званична табела турнира може се добити искључиво од судије турнира.
 • У случају истог броја бодова, одлучују додатни критеријуми и то по следећем редоследу:
 1. Бухолц са варијабилним параметрима
 2. Резултат играча у истој групи поена
 3. Већи број победа

Водитељ турнира