ŠAHOVSKI  OPEN  TURNIR
 
MEMORIJAL DRAGAN DODOŠ
 Zemunski šah klub, ulica Teodora Hercla 15 ( raniji nazivi ulice: PRILAZ   i   JAKOBA KUBUROVIĆA ). 
Autobuske linije GSP - 15, 18, 45, 78, 85, BG VOZ 1
Subota, 18. septembar 2021, od 11 časova. 
Osam kola, švajcarski sistem * Tempo igre: 15 minuta * Organizator obezbeđuje šahovske figure i satove
 
Preporučuje se nošenje zaštitnih maski, protiv virusa COVID !
 
Ovaj memorijalni turnir bio je posvećen šahisti Draganu Dodošu (1.7.1950 - 18.9.2020), a pomogla ga je njegova porodica, kojoj se zahvaljujemo. Hvala i gospodinu Branislavu Đuraševiću na podršci ovom turniru, ali i na plemenitoj ideji za koju se nadamo da će postati tradicija. 
Dragan Dodos
                   Dragan Dodoš 
 
REZULTATI MEMORIJALA DRAGAN DODOŠ:
 
PRVA NAGRADA BILA JE 5000 DINARA * VISINA OSTALIH NAGRADA ODREĐENA JE BROJEM IGRAČA * ORGANIZATOR JE OBEZBEDIO ŠAHOVSKE GARNITURE I SATOVE
 
DODELJENE SU TAKOĐE I NAGRADE ZA NAJUSPEŠNIJEG OMLADINCA I VETERANA 
 
IGRAČIMA KOJI SE POJAVE NA TURNIRIMA ZEMUNSKOG ŠAH KLUBA, A DA SE PRETHODNO NISU PRIJAVILI ORGANIZATORU DA ĆE IGRATI, NE MOŽE BITI GARANTOVANO UČEŠĆE
Zemunski šah klub ima kafeteriju, sa popularnim cenama kafe i pića. 
Pravo učešća na turnirima imaju svi šahisti, bez obzira na godište, titulu i pol.
Organizator turnira: Zemunski šah klub * Voditelj turnira: Marko Daković * Medijski pokrovitelj: Net Magazin * Prijatelj turnira: Šahovski klub "Delfin" 
 
          Zemun         Turniri Net Magazin
 
 
Upisnina za učešće na turnirima iznosi 400 dinara, a prijave se mogu se izvršiti telefonski (064 26 20 829) ili putem e-maila sahovskiclubOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
 
DOBRO DOŠLI NA ŠAHOVSKO DRUŽENJE !
 
 
  SLIKE SA MEMORIJALA DRAGAN DODOŠ 2021.
Memorijal Dodos
 Tigran Okilj matirao je u središteu table Aleksandra Jovanovića, što je zabeležio kamerom Branislav Đurašević
 
 
 
Memorijal Dodos 1
FM Dragan Marić, VM Stefan Đurić (pobednik Memorijala), Tigran Okillj i Aleksandar Jovanović, četvorica od šestorice prvoplasiranih (snimio B.Đurašević)
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
KODC0074
                                                                                Velemajstor Stefan Đurić je pobedio i na Openu Zemunskog šah kluba održanom u restoranu kluba vazduhoplovaca marta 2015.
 

ШАХОВСКИ ТУРНИР                                                                   Правилник

 

 • Игра се 8 кола уз темпо од 15 минута, по правилима убрзаног шаха.
 • Играчи сами пријављују резултат после партије, доласком до судијског стола.
 • Ако се неки играч одлучи да напусти турнир пре завршетка, треба да то пријави водитељу турнира. У супротном, биће забележен и санкционисан плаћањем скупље уписнине (веће за 100 динара) на првом следећем турниру на којем се појави.
 • Молим да се културно понашамо и поштујемо фер плеј.
 • Молим да искључите своје мобилне телефоне. Играч коме зазвони телефон за време партије биће јавно опоменут, а ако му се то понови казниће се губљењем партије контумацијом.
 • Молим да не седате за сто одређен за судију турнира и не дирате компјутер који користи судија. Играч који то учини биће опоменут, а ако му се то понови казниће се губљењем партије контумацијом.
 • Молим да тоалет користите културно.
 • Након што завршите своју партију, немојте причом ометати шахисте који још играју.
 • Број и висина новчаних награда зависи од броја учесника на турниру. Осим новчаних, могуће су и робне награде, у складу са пропозицијама турнира.
 • Награде нису дељиве и не могу се кумулирати.
 • Медијски покровитељ турнира задржава право да додели специјалну награду за фер - плеј, или за најуспешнијег ветерана.
 • Пријаве на турнир које нису праћене уплатом уписнине прелиминарно ће бити регистроване, али оне не гарантују пријављеном учеснику место на турниру. Учешће гарантује непосредна пријава организатору на самом турниру, и то најкасније 15 минута пре термина одређеног за почетак такмичења. 
 • Повраћај новца који је уплаћен за уписнину могућ је само у случају да играч није одиграо ниједну партију на турниру. 
 • Јавно истакнутим правилником, сматра се да је учесник турнира упознат са пропозицијама, па организатор задржава право да у складу са тим примењује правилник турнира у односу према свим учесницима. Играчу који крши пропозиције може бити забрањено учешће на будућим турнирима.
 • Евентуалне рекламације на награде и на коначан пласман који водитељ турнира објави могу бити прихваћене само ако су у складу са пропозицијама, и то непосредно након турнира. Накнадне рекламације неће бити разматране.
 • Играч који напусти турнир пре проглашења победника губи право на награду, ако је међу награђенима. Организатор задржава право да ту награду додели неком од играча који су међу ненаграђенима, а присутни су на церемонији проглашења победника турнира (најбоље пласираном). Турнир није завршен када се одигра последње коло, него када се заврши проглашење победника и уруче награде.
 • Незванична табела турнира, са резултатима, биће објављена на Интернету, на CHESS RESULTS. Званична табела турнира може се добити искључиво од судије турнира.
 • У случају истог броја бодова, одлучују додатни критеријуми и то по следећем редоследу:
 1. Бухолц са варијабилним параметрима
 2. Резултат играча у истој групи поена
 3. Већи број победа

Водитељ турнира