PREDSTAVLJAMO  KREATIVNE  PREDUZETNICE   BOJANA BRKIĆ

 

Ne verujem u prečice ka uspehu

 

Prepoznatljiva po izradi jedinstvenih, ručno rađenih predmeta za kuću od keramike i porculana, ove je godine nominovana za nagradu Udruženja poslovnih žena Srbije

 

Mlada preduzetnica Bojana Brkić postala je prepoznatljiva po izradi jedinstvenih predmeta za kuću od keramike i porculana. Njen brend BOYA PORCELAIN sve više stiče ugled i popularnost, pa nije čudo što je Udruženje poslovnih žena Srbije nominovalo našu sagovornicu za nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja 2017“.

 

-Strpljenje i radnu naviku bih izdvojila kao nešto što je bilo pravi pristup u poslu kojim se bavim. Radila sam najbolje što mogu ono što mi je u tom trenutku najbolja ponuda, a to je između ostalog značilo i mogućnost da osvajam više prostora da radim ono što volim – ističe Bojana u razgovoru za „Net Magazin“.

 

* Predmeti koji pravite imaju dekorativnu i umetničku vrednost, a Vi kao kreativna preduzetnica uspeli ste da se pozicionirate i stvorite originalan imidž. U čemu je formula uspeha?

 

-Hvala na lepim rečima!  Ja uspeh doživljavam najpre u osećaju rasta i napredovanju. Ostalo je došlo kao nus-pojava. Mislim da je dobar deo odgovora na ovo pitanje u prethodnom odgovoru. Takođe, mnogo istraživanja, mnogo proba a naročito neuspešnih i to osvajanje prostora za sebe. Na poslovima sam radila ono što se od mene traži najbolje što mogu, a svoje vreme sam religiozno poštovala i istraživala svoju estetiku, unapređivala veštinu. Za izgradnju imidža bitni su i moji saradnici. Neke sam nalazila ja, neki su mene nalazili ali u saradnje sam se upuštala samo sa ljudima sa kojima se razumem i u obostranoj želji da uradimo nešto lepo. Ne verujem u jurenje prečica koje donose neku vidljivost i poularnost.

 

 

* Ove godine ste nominovani i za preduzetnicu godine u izboru Udruženja poslovnih žena Srbije. Šta za Vas znači ovo priznanje?

 

-Za udruženje sam prvi put čula prošle godine i jako je dobro da postoji. Samo priznanje za mene je prilika da upoznam iskusnije, da nešto naučim.

* Osoba sa vizijom poput Vas sigurno ima mnogo ambicija. Kakvi su planovi za budućnost?

-Da nastavimo da rastemo, kroz isti pristup u koji duboko verujemo i kod kojeg je najveći izazov održavati ga svakog dana iznova. Želimo da što više ljudi prepozna filozofiju koja se krije iza tako jednog  detalja kakav je porcelanski komad.

 

* Šta biste poručili ženama koje se odluče da uplove u vode preduzetništva?

 

-Da krenu sa kapacitetima i znanjem koje imaju, i da se fokusiraju na sebe. Najviše se uči u hodu. Potrebno je najpre da budu načisto sa sobom da li su one osobe za to – zaključuje Bojana Brkić.

 

(07.10.2017)

 

 https://www.boyaporcelain.com/