NET MAGAZIN U TRSTU

 
Mali Beč na Jadranu 
 
Doći u gordi Trst uvek je prava atrakcija, u ma koje godišnje doba, bilo da stižete drumom ili pak morem. Priroda u Tršćanskom zalivu nije škrtarila, pa su stvoreni oblici tako veličanstvene lepote da objektiv kamere teško može dočarati boje koje bude pesničku maštu. Plavetnilo mora i neba u kontrastu je sa srebrnim stenama Krasa na kojima proviruje flora crvenkastih nijansi. A grad je tek posebna priča! 
 

Opširnije: Mali Beč na Jadranu

NET MAGAZIN U BUDIMPEŠTI

 
Raskošna „Kraljica Dunava“

Nikad nije kasno da se zaljubite u Mađarsku. Jezik im jeste „zaguljen“, ali imaju odličnu kuhinju, a bogatstvo nacionalnog folklora svakako će vas oduševiti. Ciganska violina, čiji jecaj odjekuje nepreglednom panonskom ravnicom, budi romantične uzdahe i emocije pune nostalgije. 

Opširnije: Budimpešta

REPORTAŽA  - BEČ

 
U Vijeni što lepotom pleni

Dugo mi nije bilo jasno zašto Beč zovemo – Beč!? Za ceo svet on je VIENNA, odnosno WIEN. Jedino ga Slovenci nazivaju Dunaj, po Dunavu na kome i leži. Tako bejah u dilemi, sve dok nisam otkrio da je naziv BEČ mađarski i da smo ga mi od naših severnih suseda preuzeli. Beč je na mađarskom Becs, verujte na reč!

Opširnije: Beč

NET MAGAZIN U AMSTERDAMUGrad greha i dobroga piva
 
Ako bi postojala titula „najdemokratskijeg“ grada u Evropi, ona bi možda pripala – Amsterdamu. Čovek se u najvećem gradu Holandije zaista oseća slobodan kao ptica na grani. Čak i previše slobodan. A kada se nečemu granica pređe, onda to postaje antipod. I ljudi više uživaju u spoznaji da im se nešto formalno ne brani, nego u tome da rade ono što žele. 

Opširnije: Grad greha i dobroga piva